До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2021: 13 найстильніших суконь цього року

У 2021 році червона килимова доріжка рясніла вишуканими вбраннями, коли зірки надолужували згаяне перед камерами. Це були не просто пишні сукні, а моделі з гучними політичними заявами й на пошану голлівудських ікон минулого. Vogue.ua зібрав 13 суконь, які визначили рік, що минає.

Синтія Еріво у Valentino Haute Couture

На врученні "Золотого глобуса" Еріво з’явилася в об’ємній сукні від Valentino. Скульптурна зелена модель Stabilo лише уяскравила святкову атмосферу на червоній килимовій доріжці.

Реклама
Александрія Окасіо-Кортес у Brother Velliece

Александрія Окасіо-Кортес зчинила фурор під час своєї першої появи на Met Gala в білій сукні від Brother Vellies із політичним посланням "Податки на багатих". Образ став вірусним, коли політикиня гучно заявила, що "нині час для турботи про дітей, охорони здоров’я та боротьби зі зміною клімату". Справді чудовий приклад використання моди як платформи для змін.

Леді Ґаґа в Schiaparelli Haute Couture

Інавгурація президента США в сукні Schiaparelli була одним з найяскравіших днів у житті Леді Ґаґи. Позолочена брошка у вигляді голуба миру, яку Ґаґа вибрала для оздоблення свого образу, говорила гучніше за тисячу слів про те, що означала ця інавгурація для американської нації.

Ізабель Юппер у Balenciaga

Фаворитка французького кіно представила в Каннах образ, який засвідчив: вона може носити обтислу сукню від Balenciaga з тією ж зухвалістю, що й віддані фанати Демни Гвасалії, як-от Кім Кардаш’ян і Ріанна. Від протисонцевих окулярів, що захищають від фотоспалахів, до манжет, прикрашених камінням: Юппер була всім, чим мала бути велика мода на червоній килимовій доріжці — предметом обговорення.

Дженніфер Лоуренс у Dior Haute Couture

Цього року в Дженніфер Лоуренс з’явився новий стиліст, і вона вдягнула блискучу максісукню, щоб заявити про це. Для разючого повернення акторки на червону килимову доріжку Кейт Янг — жінка, яка також стояла за гардеробом Сієнни Міллер і Дакоти Джонсон, — доручила Dior створити для майбутньої матері особливу сукню.

Кім Кардаш’ян у Balenciaga

Найпам’ятнішою появою року можна назвати Кім Кардаш’ян і її образ від Balenciaga на Met Gala, авторства Каньє Веста в співпраці з Демною Гвасалією.

Зої Кравіц у Saint Laurent

"Це досить сміливо й дуже яскраво", — так Кравіц резюмувала свій образ на Met Gala перед подією. Навіть це попередження не могло підготувати світ моди до приголомшливого ефекту її кришталевої сукні від Saint Laurent, зробленої з крихітного каміння.

Джемма Чан у Miss Sohee

Хоч формально це не сукня, проте яскравий двокомпонентний комплект, прикрашений камінням Swarovski, заслуговує на особливу увагу. Образ, який актриса вибрала для прем’єрного показу фільму "Вічні", став даниною поваги індустрії. Його автор — висхідний модельєр південнокорейського походження Сохі Парк.

Анджеліна Джолі в Atelier Versace

Анджеліна Джолі підірвала соціальні мережі своєю платиново-срібною сукнею, яка надавала супергеройського шику престуру Marvel. Сукню виготовлено зі старовинної металевої сітки відповідно до нового усвідомленого підходу актриси до вибору одягу на червоних доріжках. Це продемонструвало, що новизна не завжди потрібна, коли справа стосується історії голлівудської моди.

Зендая у Valentino Haute Couture

Зендая, безумовно, вкрала корону за головний вау-момент на червоній килимовій доріжці завдяки своїй сонячній сукні Valentino, що майоріла на вітрі. Цього року вартий уваги майже кожен світський вихід актриси, від її появи у вінтажній сукні Saint Laurent, що колись належала Юніс У. Джонсон, до вибору моделі Versace, але саме ця струмлива сукня перевершила всі сподівання.

Біллі Айліш в Oscar de la Renta

Повторити образ Мерилін Монро Біллі Айліш вирішила в казковій світло-рожевій сукні Oscar de la Renta з тюлю. Завершували вбрання не менш як 30 прикрас Cartier, зокрема й 25 каблучок, — найбільша кількість прикрас, які коли-небудь носили на червоній килимовій доріжці.

Ріанна в Balenciaga Haute Couture

Спеціально створена для Ріанни сукня від Balenciaga з відповідним яскравим головним убором і коштовностями відрізнялася від інших появ бренду на Met Gala — розкішна Ріанна завжди йде своїм шляхом.

Кері Малліган у Valentino Haute Couture

Цього року для своїх публічних появ Кері Малліган об’єдналася з П’єпаоло Піччолі з Valentino й відразу перейшла на територію об’ємних бальних суконь. Вбрання супроводжувала незвичайна накидка, що відповідала кольору bubble gum.

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.