До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні тренди на червоній доріжці Каннського кінофестивалю 2022

Наблизився до кінця 75-й Каннський кінофестиваль, який цього року тривав з 17 по 28 травня у Франції. Щорічний захід є однією з найурочистіших і найгламурніших червоних доріжок у світі, що конкурує лише з премією "Оскар" та балом Інституту костюма Met Gala. За цей час знаменитості насолодилися новими фільмами, відвідали галасливі вечірки та благодійні вечері, а також показали свої ретельно підібрані образи на Лазуровому узбережжі. Vogue.ua зібрав головні тренди на червоній доріжці Каннського кінофестивалю 2022 року.

Мілла Йовович у Lever Couture
Мінімалізм

Тренди можуть змінюватися, але мінімалістичні сукні ніколи не вийдуть з моди. Саме тому знаменитості часто вибирають для своїх урочистих виходів лаконічні однотонні образи. Зокрема, Белла Гадід з’явилася на прем’єрі фільму Les Bonnes Étoiles у вінтажній білосніжній сукні по фігурі з вирізом на стегні й золотою пряжкою Gucci. Образ, що його створив дизайнер Том Форд у 1996 році, і досі залишається актуальним. Тим часом Кая Гербер вибрала червоне slip-dress Celine, а Грейс Елізабет — шовкову максісукню в золотистій колірній гамі Eman Alajlan.

Реклама
Белла Гадід у Gucci
Кая Гербер у Celine
Грейс Елізабет в Eman Alajlan
Пишні

Після скасування Каннського кінофестивалю у 2020 році через пандемію у 2021-му найочікуваніший кіноперегляд знову повернувся в розклад, але вже в гібридному форматі. Цього ж року знаменитості вирішили відігратися за останні два роки та продемонструвати ефектні пишні сукні, що відсилають до образів принцес. Модна блогерка Леоні Ганне, за якою стежить 4,3 мільйона підписників в Instagram, з’явилася в пишній рожевій сукні з об’ємними плечима та багатоярусною спідницею Nicole + Felicia Couture. Наомі Кембелл вибрала пишну чорну сукню Valentino Haute Couture зі сміливим декольте — образ був розшитий сотнями ніжних пір’їн, а Мішель Салас одягла об’ємну сукню з металічним блиском.

Наомі Кемпбелл у Valentino Haute Couture
Леоні Ганне в Nicole + Felicia
Мішель Салас
Прозорі

Зухвалі й сексуальні напівпрозорі сукні з року в рік прикрашають червону доріжку Каннського кінофестивалю. У 2022 році кіноперегляд також не обійшовся без "голих" суконь. Сара Сампайо з’явилася в елегантній сукні з напівпрозорою спідницею, крізь яку було видно довгі та стрункі ноги моделі. Су Джу Пак на прем’єру фільму "Три тисячі років туги" вдягла сміливу сукню з нової колекції Nensi Dojaka, що викликає wow-ефект, а Емілі Ратаковські зробила ставку на мереживне вбрання Miu Miu.

Сара Сампайо
Су Джу Пак у Nensi Dojaka
Емілі Ратаковські в Miu Miu
Блакитно-жовті

Цього року одним з головних трендів на червоній доріжці стали образи в блакитно-жовтих відтінках, що відсилають до національного прапора України. У такий спосіб знаменитості з усього світу нагадували громадськості про війну в Україні та висловлювали свою політичну позицію. Блогерка Саша Рей з’явилася в пишній двоколірній сукні українського бренду Milla Nova, литовська співачка Гінта Кубіліуте підтримала українців, одягнувши пастельно-жовту сукню з тюлю з багатошаровими воланами, яку вона доповнила блакитним клатчем зі стразами. Тим часом американська актриса з українським корінням Мілла Йовович зчинила справжній фурор на Лазуровому узбережжі в блакитній сукні Level Couture з довгим шлейфом. Акторка позувала фотографам з дочкою Евер, яка вибрала жовте вбрання. Патріотичний парний вихід запам’ятався всім гостям та мав відгук з-поміж знаменитостей.

Мілла Йовович у Lever Couture з донькою Евер
Блогерка Саша Рей у Milla Nova
Гінта Кубіліуте
Смокінги

Серед пишних суконь, елегантних slip-dresses і сексапільних напівпрозорих образів, не менш ефектний вигляд мали строгі смокінги. Джулія Робертс вибрала стриманий комбінезон Louis Vuitton, верх якого відсилав до чоловічого фрака, а Летіша Райт з’явилася в костюмі з небанальним дизайном Alexander McQueen. Тим часом Тільда Свінтон, відома своїми андрогінними виходами, залишилася віддана собі. Актриса вибрала інший тип гламуру й одягла білу сукню-сорочку з манишкою Alaia, яку доповнила чорним жакетом із шовковими вилогами.

Джулія Робертс у Louis Vuitton
Тільда Свінтон в Alaïa
Летіша Райт в Alexander McQueen
Металічні відтінки

Сукні з металічними переливами — модний тренд 2022 року, який продемонстрували знаменитості на червоній доріжці. Відтінки платини, срібла, білого, жовтого та рожевого золота стали фаворитами серед модниць у Каннах. Алісія Вікандер зробила ставку на металізовану сукню Louis Vuitton у відтінку Rose Gold, Єва Лонгорія вдягла сріблясте вбрання Cristina Ottaviano, що ніби складалося з маленьких дзеркал, а Діана Крюгер вибрала елегантний образ Ami з великим бантом на талії.

Алісія Вікандер у Louis Vuitton
Єва Лонгорія в Cristina Ottaviano
Діана Крюгер в Ami
Квіти

Не обійшлося без романтичного настрою на червоній доріжці. Багато зірок для врочистих кінопереглядів вибирали сукні, всипані квітковими бутонами. Топмодель і колишній "янгол" Victoria's Secret Алессандра Амбросіо з’явилася в пишній сукні з ніжного нюдового тюлю, що була прикрашена рожевими квітами. Наомі Кемпбелл вибрала схоже вбрання — напівпрозору сукню з довгими рукавами Valentino, вкриту повністю яскраво-рожевими бутонами. Тим часом вагітна модель Набілла Бенаттіа вбралася в білу сукню з відкритою спиною та делікатною флористичною аплікацією.

Алессандра Амброзіо в Elie Saab
Набілла Бенаттіа
Наомі Кемпбелл у Valentino
Міні

Попри те, що червона доріжка в Каннах передбачає вечірні образи, деякі дівчата вирішили відійти від правил і вибрали коктейльні сукні. Відома модна блогерка Кароліна Даур, що може похвалитися справжньою армією фанатів в Instagram, вибрала коротку сукню Valentino у відтінку фуксії. Маріон Котіяр для фотоколу фільму "Брат і сестра" вдягла мінісукню Chanel у блідо-рожевому відтінку зі срібним оздобленням, що своїм виглядом не поступалася максівбранню. Актриса відмовилася від прикрас і доповнила свій вихід лише грубими черевиками. Тим часом Енн Гетевей зробила ставку на ультракоротку сукню Gucci з гострим ліфом із синього латексу.

Кароліна Даур у Valentino
Енн Гетевей в Gucci
Маріон Котіяр у Chanel

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.