До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Головні тренди на червоній доріжці Каннського кінофестивалю 2021

Минулого року через пандемію організатори Каннського кінофестивалю були змушені його скасувати. Урочисту подію перенесли на 2021 рік, тож гості нетерпляче очікували на цей яскравий і незабутній кіноперегляд, що відбувся з 6 по 17 липня. За цей час знаменитості могли не тільки насолодитися новими фільмами, а й продемонструвати свої ретельно підібрані образи. Підбиваючи підсумки заходу, Vogue.ua зібрав головні тренди на червоній доріжці Каннського кінофестивалю 2021.

Розамунд Пайк у Dior
Блиск і гламур

Цього року червона доріжка сяяла яскравіше від попередніх років. Знаменитості скористалися нагодою й продемонстрували вечірні образи у відтінках золота й срібла, а також сукні, щедро всипані лелітками й стразами. Маріон Котіяр, яка зіграла головну роль у стрічці "Аннет" режисера Леоса Каракса, зчинила справжній фурор у блискучій сукні з тонкого срібного мережива й леліток Chanel Couture на відкритті 74-го Каннського кінофестивалю. Актриса доповнила образ туфлями-лодочками й сережками Dazzling з 18-каратного жовтого золота з кварцом і діамантами. Супермодель Анна Клівленд вибрала золоту сукню з V-подібним декольте Alberta Ferretti, Карла Бруні вдягнула елегантну сукню на одне плече Celine, а Фріда Аасен красувалася в напівпрозорій сукні Elie Saab.

Реклама
Маріон Котіяр у Chanel haute couture
Анна Клівленд в Alberta Ferretti

Карла Бруні в Celine
Фріда Аасен в Elie Saab
Викоти

Несподівані вирізи — один з головних трендів 2021 року, що плавно перемістився з колекцій дизайнерів на червону доріжку Каннського кінофестивалю. Белла Гадід, відома найсміливішими образами на світських заходах, цього разу також залишилася вірна собі. Модель продемонструвала довгу обтислу чорну сукню з глибоким декольте, прикрашену скульптурним аксесуаром у вигляді золотих бронхів. Цей образ з нової кутюрної колекції Schiaparelli осінь-зима 2021/2022 облетів весь Інтернет і зібрав мільйони захоплених відгуків. Тим часом Ізабель Гулар з’явилася в білосніжній сукні Etro зі спокусливим фігурним викотом на спині, прикрашеним облямуванням з каменів.

Белла Гадід у Schiaparelli Coutue
Ізабель Гулар в Etro
Ділан Пенн в Armani Prive
Наталія Османн у Belik
Смокінги

На другий день Каннського кінофестивалю відбулася прем’єра документального фільму "Джейн очима Шарлотти". На червоній килимовій доріжці з’явилися Шарлотта Генсбур зі своєю матір’ю Джейн Біркін — обидві вбралися в брючні костюми-смокінги. Шарлотта вибрала костюм-трійку Saint Laurent, а Джейн — оксамитовий образ із шовковими вилогами Celine. Однак червона доріжка не обмежилася лише двома смокінгами. На фотоколі прем’єри фільму "Французький вісник" Тільда ​​Свінтон продемонструвала яскравий образ Haider Ackermann у помаранчевих і рожевих відтінках. Актриса вдягнула довгу спідницю, металізований гольф і жилетку, виготовлену за типом смокінга. Тим часом Ноемі Мерлан з’явилася на червоній доріжці в костюмі Louis Vuitton, а Адель Екзаркопулос приміряла білу сукню-жакет із чорними вилогами цього ж бренду.

Шарлотта Генсбур у Saint Laurent і Джейн Біркін у Celine
Тільда Свінтон у Haider Ackermann
Ноемі Мерлан у Louis Vuitton
Адель Екзаркопулос у Louis Vuitonn
Білий

Білий колір — класика дрес-коду на червоних доріжках. З року в рік знаменитості віддають перевагу сукням у цьому шляхетному, ошатному й елегантному відтінку. Супермодель Кендіс Свейнпол вразила силуетною сукнею з відкритою спиною Etro, Адель Екзаркопулос приміряла шовковий образ Jacquemus, Айріс Лоу красувалася у вбранні Christian Dior у грецькому стилі, а Тільда ​​Свінтон продемонстрував романтичну сукню сорочкового крою з довгими рукавами Chanel. Новоспеченим нареченим пропонуємо брати на замітку білосніжні образи знаменитостей на червоній доріжці Каннського кінофестивалю, адже їх можна також використати як весільну сукню.

Кендіс Свейнпол в Etro
Адель Екзаркопулос у Jacquemus
Айріс Лоу в Dior
Тільда Свінтон у Chanel
Сукні принцес

Цього року кількість пишних суконь принцес дуже скоротилася, проте деякі зірки все ж віддали перевагу бальному вбранню, що завжди викликає бурю емоцій. Зокрема модна блогерка Леоні Ганне, за якою стежить 3,6 мільйона підписників в Instagram, з’явилася в розкішній м’ятній сукні з багатоярусною спідницею і пір’ям Nicole + Felicia Couture. Тим часом Ноель Капрі Беррі вибрала жовту сукню з довгим шлейфом Ashi Studio, Діана Крюгер вийшла на доріжку в блискучому вбранні Armani Prive. Поки багато дівчат приміряли сукні юних принцес, Коко Роша пішла іншою дорогою й перевтілилася в "drama queen" за допомогою сукні Christian Dior.

Леоні Ганне в Nicole + Felicia Couture
Ноель Капрі Беррі в Ashi Studio
Коко Роша в Dior
Діана Крюгер в Armani Prive
Бузковий

Якщо білий колір уже давно вкоренився серед головних відтінків на урочистих заходах, то тріумфатором червоної доріжки Каннського кінофестивалю — 2021 справедливо можна назвати бузковий колір. Новий і несподіваний колірний тренд приміряв багато хто із зірок, зокрема й Наташа Полі у квітчастій сукні Valentino з розрізом біля стегна, модна блогерка Каміль Шар’є у вінтажній сукні Dior авторства Джона Гальяно, і Тіна Кунакі у фіолетовій сукні й накидці в тон з колекції Valentino Couture, що їх вона вдягнула на прем’єру стрічки "Спокуса", віддаючи данину поваги черниці Бенедетті Карліні, про яку знято фільм.

Наташа Полі у Valentino
Каміль Шар’є у вінтажній сукні Dior
Менг Лі
Тіна Кунакі у Valentino Couture
Пір’я

За традицією жодна червона доріжка не обходиться без пір’я і цей рік не став винятком з правил. Гості 74-го Каннського кінофестивалю вибирали як вбрання, повністю всипане пір’ям, так і образи з невеликими акцентами у вигляді цього екстравагантного декору. Зірками вечора на кіноперегляді "Тихий вир" стали Джоді Тернер-Сміт у корсетній сукні з пір’ям і шлейфом Gucci та Ізабель Гулар у звабливому комбінезоні Etro, розшитому лелітками, бісером і пір’ям. Мінісукню з пір’ям також приміряла Белла Гадід — модель вибрала чорно-біле вбрання Lanvin, а Лу Дуайон, дочка Джейн Біркін, зробила ставку на total look італійського модного Дому Gucci. Співачка й актриса вдягла сукню до підлоги із золотою плісованою спідницею й чорної накидкою з пір’я з колекції сезону осінь-зима 2021/2022.

Джоді Тернер-Сміт у Gucci
Ізабель Гулар в Etro
Белла Гадід у Lanvin
Лу Дуайон у Gucci

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.