До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід наймоднішими сукнями осінь-зима 2022/2023

Суконь багато не буває – про це знає кожна модниця. З року в рік модельєри вигадують нові дизайни, які хочеться мати. Так, цієї осені, як і раніше, будуть у тренді трикотажні сукні, що нагадують старомодне бабусине в’язання, практичні шкіряні варіанти й мінімалістичні образи довжини максі. Крім того, дизайнери зробили акценти на жіночних силуетах і знову освідчилися в коханні корсетним сукням і білизняному стилю, а також додали нотки романтики за допомогою маленьких бантів. Vogue.ua зібрав наймодніші сукні сезону осінь-зима 2022/2023.

Courreges
Максі

Після стількох сезонів мішкуватих і габаритних пропорцій, здається, настав той самий час лаконічних силуетів та елегантних фасонів. Так, пальта знаходять пояси, корсети окреслюють талію, а довжина максі поступово й упевнено витісняє короткі сукні з нашого гардероба. Тож беріть олівець і робіть модні нотатки. Найбажаніші сукні до підлоги наступного сезону ви знайдете в колекціях Saint Laurent, Balenciaga, Rick Owens.

Реклама
Saint Laurent
Balenciaga
Rick Owens
Шкіра

З настанням осені улюбленим матеріалом дизайнерів стає шкіра. Бренди охоче експериментують із цим практичним та універсальним матеріалом і пропонують нові варіанти дизайнів. Якщо раніше шкіряні сукні завжди мали провокаційний підтекст, то нині їх можна сміливо носити на робочій зустрічі. Наприклад, стримане чорне максі Victoria Beckham зовсім не має непристойного вигляду, навпаки, воно елегантне та стильне, а отже може прикрасити ваш діловий стиль. Тим часом коротку сукню Courreges краще залишити для вечірок, а дещо асиметричний образ Alexander McQueen – для streetstyle-знімків.

Alexander McQueen
Courreges
Victoria Beckham
Трикотаж

Цієї осені в моді зручний трикотаж, який ніжно обійматиме ваше тіло й захищатиме від холодної погоди. Сукні з пухнастого мохеру з начосом, ангори, кашеміру та вовни стали головними фаворитами в осінньо-зимових колекціях брендів. Altuzarra запропонували сукню, виготовлену в техніці бабусиного в’язання, яке марка доповнила широким шкіряним поясом. Тим часом Chloe освідчилися в любові яскравій смугастій сукні з м’якої вовни, а Tod's зробили ставку на декоровану змійкою чорну сукню в рубчик, яку ви можете поєднувати з білою сорочкою.

Tod's
Altuzarra
Chloe
Білизняний шик

Якщо цього літа на піку популярності бралети, подібні до спідньої білизни, то восени дизайнери пропонують продовжити цю тематику. Тепер бренди демонструють шовкові будуарні комбінації, які треба носити поза спальнею. Fendi показали напівпрозору сукню на тонких бретельках, Bottega Veneta розшили slip-dress численними лелітками, а Commission скомбінували сукню з козаками та в’язаною жилеткою.

Fendi
Commission
Bottega Veneta
Банти

Банти – романтичний і жіночний елемент стилю, який у новому сезоні осінь-зима 2022/2023 дістався суконь – від повсякденних до вечірніх образів. Так, у колекції Люка та Люсі Меєрів з’явилося стримане міні з приплюснутими геометричними бантами, Джамбатіста Валлі запропонував лаконічну білу сукню з вишуканим декором на талії, а П’єрпаолло Піччолі зробив ставку не лише на ефектний рожевий колір, за яким буквально за місяць розпочнеться модне полювання, а й прикрасив сукню маленькими фігурними бантами.

Valentino
Giambattista Valli
Jil Sander
Корсетні сукні

Серед об’ємних джинсів, розслаблених костюмів, маскулінних бомберів і габаритних світшотів іноді важко розгледіти фігуру. Щоб продемонструвати жіночність і спокусливі форми, пропонуємо вибирати в новому сезоні корсетні сукні, якими хочеться нескінченно насолоджуватися. Це може бути провокаційне міні Richard Quinn, сексапільна коротка сукня з люверсами Schiaparelli або елегантний варіант Versace в модному оливковому кольорі.

Versace
Richard Quinn
Schiaparelli

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.