До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чи досягла мода максимальної межі з вирізами?

Якщо ви згадаєте тенденції до 2020 року, то зрозумієте, що сукні колись шили цілими, з тканини, яка йшла з разючою безперервністю від декольте до подолу. Потім прийшла пандемія, а з нею — безліч модних суперечностей, до яких ми вдавалися, поки світ повертався до нормального життя. Ми носили спортивні штани та домашні капці, але мріяли про світліше майбутнє, для якого згодився б лише гардероб із сітчастих бандо, мікроміні та рожевих туфель на платформі.

Фото: @kendalljennerФото: @kendalljenner

Природно, що після довгих місяців перебування в ізоляції, ми вхопилися за будь-який сексуально привабливий одяг. Ми відчайдушно прагнули дати волю цій іншій частині себе, прагнули свободи та безтурботності буття. Саме тому вирізи на одязі стали візитною карткою нової ери: модний спосіб попрощатися з минулим і відкрити для себе майбутнє.

Реклама
SAINT LAURENTSAINT LAURENT

Однак тепер, у другій половині 2022 року, ця конструкція сексуальності почала здаватися нестійкою. Коли дизайнери вперше почали оголювати шкіру, таке рішення здавалося винятковим, сміливим і сексуальним. Та, як це часто буває у світі моди, ті ж елементи, які спершу перехоплювали дух, стали банальними. У міру того, як речі з різноманітними вирізами проникли в усі колекції масмаркету, вони стали повсюдними, і знайти одяг без них стало важче, ніж із ними.

Nensi DojakaNensi Dojaka

Це досі про сексуальність чи це вже просто про оголеність? Всюдисущі вирізи — це побічний продукт дизайну, який стільки разів використовувався повторно, що втратив власну силу? Можливо, наразі світ перенаситився таким одягом, і незабаром мода обов’язково повернеться в іншу сторону. Адже все, що справді має значення, — це елемент несподіванки.

Supriya LeleSupriya Lele

Текст: Divya Venkataraman
За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.