До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 головних трендів на Тижні моди в Лондоні

Коли 8 вересня померла королева Єлизавета II, питання робити чи не робити шоу хвилювало кожного британського дизайнера, який готувався до тижня моди в Лондоні. Деякі бренди, як-от Burberry, вирішили відкласти свої презентації, тоді як інші, наприклад Richard Quinn, що дістав першу премію королеви Єлизавети II за британський дизайн у 2018 році, вирішили піти вперед і віддати шану на подіумі. Шоу Richard Quinn розпочалося процесією моделей, одягнених у все чорне — дизайнер і його команда відхилилися від початкового плану та створили перші 23 образи лише за 10 днів після того, як дізналися про смерть королеви. Дивлячись на делікатну складність кожної сукні, ви б нізащо не повірили.

Richard Quinn

Це почуття солідарності було уособлено в багатьох лондонських колекціях, оскільки дизайнери по-своєму усвідомлювали серйозність моменту. У JW Anderson вшанування набуло форми великої сукні-футболки з написом "Її Величність Королева, 1926—2022, дякую". За словами дизайнера, це була копія плакатів, які розвішували на зупинках по всьому Лондоні. Але лондонська мода завжди вирізнялася напругою між традиціями та сучасністю, і цей сезон не став винятком. У Simone Rocha ультражіночна естетика втілилася у витонченому утилітарному відтінку, тим часом Molly Goddard, Masha Popova і Chet Lo запропонували молодіжні рифи на класичні твори. Але бренд, який представив одну з найзахопливіших колекцій сезону, був аж з Нью-Йорка — Chopova Lowena представила блискучий кортеж з панківських плісованих спідниць і великих пухнастих черевиків. Ми зібрали для вас 6 головних трендів Лондонського тижня моди весна-літо 2023 року.

Реклама
JW Anderson
Романтичні шлярки та рюші

Попри те, що обтислі сукні-комбінації як і раніше в тренді, тепер дизайнери пропонують ще придивитися до образів з романтичними воланами. У Molly Goddard ми бачили, як скульптурні баски поступилися місцем легким шифоновим шляркам, а Erdem показали ефірне вбрання з рюшами. Тим часом Halpern подарували глядачам яскраву веселку багатошарових кольорів, а молода дизайнерка Сюзан Фенг висловила оптимізм своїм пернатим флером. Модний прийом, як носити волани щодня, полягає в тому, щоб комбінувати їх з утилітарним взуттям, технологічними кросівками чи ковбойськими чоботами.

Erdem
Molly Goddard
Simone Rocha
Рибальська сітка

Модна одержимість сітчастими речами ще не закінчилася, але цього сезону дизайнери надали особливої уваги цій делікатній техніці. На подіумі бренди експериментували з новими способами шиття макраме, показали "голі" сукні, подібні до рибальських сіток. Довгі сукні із сітчастої тканини ми бачили в JW Anderson, David Koma, Rejina Pyo, Susan Fang і нового бренду Interior. Багато дизайнерів вирішили стилізувати свої сукні, нібито під ними нічого більше немає — можливо, це занадто сміливо для повсякденних образів, проте топи Rejina Pyo від бікіні в сіточку поверх хрустких сорочок і суконь може вдягнути кожна дівчина.

JW Anderson
Regina Pyo
Interior
Чорний колір

Чорний колір завжди базовий у моді. Але цього сезону було складно ігнорувати присутність відтінку на подіумі. У Richard Quinn колір став реактивним доповненням, і коли через роки ми озирнемося назад, то згадаємо його колекцію як таку, що віддзеркалила настрій цього історичного та трагічного моменту. Водночас у Feben, Simone Rocha та Molly Goddard повністю чорні образи були пронизані готичною елегантністю, і саме це зробило застарілий відтінок новим і свіжим. Зрештою, це все залежить від ставлення та почуттів.

Richard Quinn
Simone Rocha
Christopher Kane
Сукні поверх штанів

Сукні поверх штанів — остаточне зіткнення чоловічого і жіночого стилів та один з найефектніших трендів сезону весна-літо 2023. Від лялькових суконь з відкритими плечима Molly Goddard, які були надіті поверх вибілених кислотою джинсів, до скоординованого в’язаного ребристого комплекту Toga й хвилястого ахроматичного бачення Simone Rocha — наступного сезону бренди ігноруватимуть правила та справжню гру пропорцій. Не бійтеся вдягати дівчачу сукню поверх штанів, тому що цей стилістичний прийом зробить образ доречнішим для денного виходу. Якщо у вас є відповідний комплект, що складається зі штанів і блейзера, зробіть як Rejina Pyo, і змініть звичайну білу сорочку на сукню.

Molly Goddard
Toga
Rejina Pyo
Y2K

Ви можете звинувачувати в цьому дизайнерів, інфлюенсерів або TikTok, але заперечувати тренд на ранні нульові вже неможливо. У колекції дебютантки Тижня моди в Лондоні української дизайнерки Маші Попової було продемонстровано затерті джинси з низькою посадкою і кроп-топи, тоді як у колекціях 16Arlington та улюблениці знаменитостей Ненсі Доджаки настрій був трохи солодший: котячі підбори, блискучі топи, напівпрозорі текстури, сумки-багети, акуратно заховані під пахвою, відсилали до стилю Y2K.

16Arlington
Masha Popova
Nensi Dojaka
Сріблястий блиск

Ми називаємо цей тренд алюмінієвим шиком. Сяйливі сріблясті тканини виявилися одними з найпривабливіших образів у колекціях брендів сезону весна-літо 2023 — від JW Anderon до Simone Rocha та Nensi Dojaka. Без сумніву, цей ефектний блиск відіб’ється на червоній килимовій доріжці, коли настане новий сезон нагород. Бо ж як краще привернути увагу всього світу, ніж постати в образі дискокулі.

Nensi Dojaka
Harris
Simone Rocha

За матеріалами: vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.