До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

13 найяскравіших моментів на показах осінь-зима 2021/2022

У нас за плечима ще один "phygital" модний сезон. І, попри втому від тривалого перебування перед екраном, перегони віртуальними шоу, які змінюються конференціями в Zoom, ясно, що ейфорія від презентації колекцій не згасла. Від пасербиці віцепрезидентки США Камали Гарріс, Елли Емгофф, що дебютувала на подіумі Proenza Schouler, до тріумфального повернення супермоделі Джиджі Гадід на шоу Versace й новаторського показу Miu Miu, що пройшов на мальовничих альпійських схилах Кортіна-д'Ампеццо в Італії — цей сезон багатий на модні імена, що втілюють свіжі й новаторські ідеї та формати. Vogue.ua зібрав найпопулярніші моменти на показах осінь-зима 2021/2022, про які вам потрібно знати.

1. Collina Strada перетворили моделей на персонажів із серії книг "Аніморфи".

Реклама

У співпраці з Девідом Берроузом Маттінглі, ілюстратором дитячих книг Animorphs, дизайнерка бренду Collina Strada Гілларі Теймор перетворила актора Джеремі О. Гарріса та моделей Аарон Філіп і Рубі Олдрідж на богомолів, павичів і навіть дивну собаку.

Proenza Schouler, осінь-зима 2021/2022

2. Елла Емгофф з’явилася на показі Proenza Schouler.

Привернувши увагу громадськості на інавгурації Джо Байдена в січні, коли її пальто Miu Miu стало вірусним, пасербиця віцепрезидентки Камали Гарріс цього сезону дебютувала на показі Proenza Schouler. В інтерв’ю вона сказала: "Це був грандіозний перший досвід знайомства зі світом моди".

3. Гарріс Рід неофіційно відкрив Тиждень моди в Лондоні.

Улюблений дизайнер Гаррі Стайлса й протеже Алессандро Мікеле, Гарріс Рід дебютував у британській столиці з колекцією демі-кутюр, що обстоює гендерну свободу. "Я хочу, щоб всі почувалися справжніми", — сказав випускник Central Saint Martins в інтерв’ю для Vogue.

4. Ріккардо Тіші представив окрему колекцію чоловічого одягу для Burberry.

За три роки після того, як очолив британський лейбл, італійський креативний директор Ріккардо Тіші дебютував зі своєю чоловічою колекцією — показ транслювався в прямому ефірі в Instagram, Twitch і на сайті Burberry. Колекція була даниною британській еклектиці.

5. Міучча Прада й Раф Сімонс влаштували обговорення із зірковими гостями.

Після безпосередньої презентації колекції Міучча Прада й Раф Сімонс запросили до розмови відомих людей, зокрема й дизайнера Марка Джейкобса, акторку Гантер Шафер і режисера Лі Деніелса. Гості аналізували поняття креативності й те, що означає "Prada-ness". Стосовно останнього Джейкобс просто відповів: "Місис Прада, звісно".

6. Джеремі Скотт відвіз нас у Голлівуд із зірковим складом.

Від Ембер Валлетти й Шаломи Гарлоу до Прешес Лі й Джоан Смоллс — фільм-презентація Moschino Jungle Red зачарував супермоделями, що, струнко міряючи кроки, красувалися на подіумі.

7. Британська співачка Cosima виконала гіт на шоу Valentino.

Показ Valentino, що відбувся на історичній сцені міланського театру Piccolo Teatro, дав змогу глядачам насолодитися зворушливим виконанням гіта Шинейди О'Коннор 1990 року Nothing Compares 2 U від Cosima.

Versace, осінь-зима 2021/2022

8. Супермодель Джиджі Гадід повернулася на подіум.

За шість місяців після народження дочки Кхай 25-річна модель повернулася на подіуми світових Тижнів моди. "Відкрити й закрити показ Versace — це завжди честь і найкраще повернення", — написала Гадід в Instagram.

Chloe, осінь-зима 2021/2022

9. Габріела Герст поставила екологічність на перше місце в Chloé.

На брукованих вулицях 6-го округу Парижа нещодавно призначена креативна директорка Chloé Ґабріела Герст представила свою дебютну колекцію, що стало першим випадком, коли екологічність опинилася в центрі уваги великого люксового дому.

10. Coperni влаштували показ в дусі автокінотеатру.

Технічно підкуті співзасновники Coperni Арно Ваян і Себастьян Меєр перетворили Accor Arena в Парижі на простір, де гості змогли насолодитися перевагами показу в режимі реального часу, не покидаючи власних комфортабельних і безпечних автомобілів.

11. Chanel: замість Великого палацу — нічний клуб.

Мегабренд здивував шанувальників моди й представив свою колекцію у вигляді попередньо записаного шоу, знятого в легендарному паризькому клубі Castel. Цей короткометражний фільм, автори якого — дует голландських модних фотографів Інес і Вінуд, змусив нас мріяти про шикарну вечірку й розкішне твідове вбрання.

12. Неймовірне альпійське шоу Miu Miu.

Місис Прада ввійшла в історію й здійняла нас на висоту 9000 футів над рівнем моря на схилах Кортіна-д'Ампеццо в Італії — чудове видовище з ідеальними для Instagram краєвидами.

Louis Vuitton, осінь-зима 2021/2022

13. Louis Vuitton завершив сезон історичною експозицією в Луврі.

Як завжди, Ніколя Геск’єр завершив Тиждень моди в Парижі кінематографічним спектаклем. Продовжуючи ретрофутуристичний маніфест, колекція була одою міфології — цього разу спільною з італійським дизайнерським ательє Fornasetti.

Текст: Alex Kessler

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.