До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 максималістичних тенденцій 1980-х, які варто спробувати

Навіть для досвідчених модниць втілення естетики 1980-х у повсякденне життя — не найпростіше завдання. Об’ємні рукави, анімалістичні принти та суцільні образи з джинсової тканини — щоб носити одяг у стилі вісімдесятих у 2022 році, треба відчувати цю тонку межу між ретро та старомодністю. Масивні аксесуари й кислотні відтінки рожевого й кобальтового також не такі однозначні тренди, які можна легко інтегрувати в гардероб.



На щастя, відродження інтересу до моди 1980-х означає, що дизайнери запропонували характерні силуети й тенденції епохи в нових колекціях. Розповідаємо про 9 найпопулярніших предметів гардероба вісімдесятих, які варто додати у ваше сьогодення.

Реклама
Горошок

Чи був якийсь візерунок популярніший у 1980-х, ніж старий добрий горошок? Згадаймо лише вбрання Джулії Робертс у фільмі "Красуня", яке досі залишається одним з найкультовіших в історії кінематографа. Найкраще уособлюватиме епоху сукня довжини міді з довгими рукавами-ліхтариками.

Байкерська куртка

Пам’ятаєте героїню Олівії Ньютон-Джон у фільмі "Бріолін"? Шкіряні куртки-косухи – невіддільна частина будь-якого гардероба, зібраного в стилі 1980-х. Цей верхній одяг залишається позачасовим та універсальним предметом одягу. Вибирайте куртку, скроєну в класичній мотоформі й укорочену на стегнах.

Об’ємний блейзер

Піджак великого розміру з розширеними плечима став основним елементом гардероба сучасної жінки, але саме 1980-ті проклали для нього шлях. Вибирайте блейзер з не надто, але помітно завищеними плечима, щоб додати структури образу. Щодо кольору блейзера, віддавайте перевагу варіантам у чорному, попелясто-коричневому кольорі або відтінках хакі.

Джинсовий жакет

Якщо у вас вистачить сміливості, щоб спробувати канадський смокінг, зробіть це. Однак джинсова куртка – як класична мішкувата модель Levi’s – універсальний предмет і тренд 1980-х, який добре поєднується з більшістю предметів гардероба.

Максісукня з квітчастим принтом

Сукні максі з вінтажними квітчастими принтами в стилі 1980-х завжди нагадають про чарівне вбрання, що носила принцеса Діана в молодості. Об’ємні рукави й манжети в найкращих традиціях ретро-дизайну, а також крій з витонченою спідницею А-силуету — ідеальний варіант максісукні з квітчастим принтом.

Mom Jeans

Яким був би список модних тенденцій 1980-х без культових модних mom jeans? Незалежно від того, як ви ставитеся до цієї моделі, не можна заперечувати, що вона вкрай зручна — з високою талією, трохи об’ємна в стегнах та із завуженими штанинами.

Спідниця на гумці

Спідниці-боксери були справжнім гітом у 1980-х. Завдяки еластичному поясу та просторій формі така спідниця стала фавориткою й однією з найкомфортніших моделей спідниць. Таку річ найкраще комбінувати з простою футболкою, лоферами та структурованим блейзером.

Леопардовий принт

Так, леопардовий принт пасуватиме не всім. Це один з найконтроверсійніших візерунків у світі. У 1980-х нерідко носили леопард на леопарді – сьогодні це трохи занадто, навіть для затятих максималістів, – але прості базові речі дадуть змогу анімалістичному принту мати сучасний та елегантний вигляд.

Купальник з високим вирізом

Спортивний високий крій купальників 1980-х уже кілька років дуже популярний серед It-girls. Вишуканий низький виріз на спині таких купальників надає неперевершеного вигляду не лише на пляжі, а й у парі з прямими джинсами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.