До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 модних трендів, які визначили 2020 рік

Цифри не завжди дають повну картинку, але наприкінці кожного року ми незмінно цікавимося, які саме речі отримали найбільше відгуків та найчастіше мали пошукові запити в інтернеті. Майже завжди раптову популярність того чи іншого товару можна пояснити частими заголовками або певними відсиланнями до попкультури. Але цього року, у період глобальної кризи, те, що ми купили, ймовірно, означає більше, ніж просто річ.

Нижче ми відібрали 12 найпопулярніших аксесуарів, пар взуття, кардиганів та багато чого іншого. У деяких випадках ми зверталися до статичних даних — наприклад, кардиган Гаррі Стайлса став дуже популярним у TikTok, — а решта речей потрапила до списку згідно з нашими власними спостереженнями, як, наприклад, кумедні чоботи Bottega Veneta для гарного настрою.

Реклама
Сумка Telfar

Тельфар Клеменс почав виготовляти свої веганські shopping bag у 2014 році, і хоча їх завжди було важко дістати, у 2020-му опанованість ними досягла апогею. У липні, зокрема, весь запас розпродали за лічені секунди. Сумка отримала ще один імпульс слави, коли конгресменка Олександрія Окас-Кортес вибрала її для офіційної зустрічі на Капітолійському пагорбі: за даними глобальної пошукової системи Lyst, наступного тижня кількість запитів стосовно Telfar зросла на 163%.

Фірмовий принт Marine Serre

Після дебюту фільму Бейонсе Black King багато які дизайнери, що надавали брендовий одяг для знімання, помітили чималий сплеск пошукового трафіку. Особливо різко зросла популярність комбінезонів Marine Serre з фірмовим принтом у вигляді півмісяця: за даними Lyst, саме він став найпопулярнішим принтом року, а кількість запитів за 48 годин після виходу фільму на екрани зросла на 426%.

Сандалі Birkenstock

Важко пригадати, коли люди не носили культових Birkenstock. Впливові жінки, такі як Фібі Філо, Ешлі й Мері-Кейт Олсен, дали їм репутацію модного одягу ще на початку 2010-х, але саме 2020-й зробив це взуття справжнім must-have. Lyst помістив масивні сандалі з двома ремінцями на друге місце у своєму списку 10 найзапитуваніших речей року, віддаючи данину поваги Proenza Schouler, Valentino і Rick Owens, які співпрацювали з німецьким брендом.

Прозорий комбінезон Mugler

Бейонсе, Дуа Ліпа, Майлі Сайрус, Кім Кардаш’ян Вест — це лише деякі з тих жінок, які носили прозорий комбінезон Mugler цього року. Це не звичайний коригувальний одяг: креативний директор бренду Кейсі Кедуолладер сказав британському Vogue, що розробляв дизайн відтоді, як приєднався до Дому у 2017 році.

Чоботи Puddle від Bottega Veneta

Крім Birkenstock, найпопулярнішим дизайнерським взуттям року стали гумові чоботи Puddle від Bottega Veneta. Вони постійно миготіли в наших стрічках в Instagram, оскільки полюбилися редакторам глянцю й данським it-girls. Денієл Лі показав їх у комбінації із сукнями з торочками та лелітками на подіумі в лютому, але вони стали особливо актуальними у світлі тих подій, з яким ми стикнулися цього року. Всепогодні й завжди трендові, чоботи допоможуть вам у будь-якій справі.

More Joy від Christopher Kane

Показ Christopher Kane осінь-зима 2018 містив кілька суконь із цитатами з книги The Joy Of Sex і новий слоган More Joy ("більше радості"). Два роки по тому Кейн розробив повну лінійку чохлів, ковдр, масок для обличчя, секс-аксесуарів і спідньої білизни з написами More Joy, Sex і Special. У досить безрадісний рік така концепція набуває нового змісту — кожен елемент слугує нагадуванням про звичайні радощі.

Печворк-кардиган JW Anderson

Гаррі Стайлс став буквально людиною року — Lyst назвав його найвпливовішою знаменитістю у своєму звіті. Коли він вдягнув печворк-кардиган JW Anderson під час репетиції Today Show, светр викликав цікаву тенденцію в TikTok: прихильники в’язання гачком зробили власні версії, а деякі їхні відео зібрали сотні тисяч переглядів. Джонатан Андерсон звернув увагу на таке божевілля й сказав Vogue Business: "Мені дуже подобається, що ми розробили річ, яка набула нового змісту й дістала нове життя".

Кросівки Air Jordan от Dior Men

Фанати бренду з усього світу готові годинами чекати трофеїв від Кіма Джонса, що поєднують у собі кутюрну й вуличну моду, особливо — його кросівки Air Dior, створені в співпраці з Nike. Сірі "джордани", які носить також і Тревіс Скотт, тепер продаються за ціною понад 6000 фунтів стерлінгів.

Захисна маска Louis Vuitton

З березня наш підхід до засобів індивідуального захисту кардинально змінився. Пластикова захисна маска Louis Vuitton з монограмою — один з найнезвичніших предметів у нашому списку, але не можна сказати, що він не дієвий. Можливо, це саме те, що найбільше визначає моду 2020 року. Маска для обличчя стала аксесуаром, без якого ми не можемо вийти з дому, і цілком логічно, що люксові бренди створюють власні версії.

Кеди Converse Chuck Taylor All-Stars

Модний вибір Камали Гарріс не обговорювався широко, проте в її гардеробі було кілька постійних одиниць, зокрема й класичні кеди Converse All-Star. Вони стали гідним вибором у рік, який скасував пріоритет гламуру для більшості жінок. Converse не змогли прокоментувати вплив Гарріс на продаж або відвідуваність сайту, але погодьмося, що вони ніколи не видавалися нам такими привабливими.

Пуховик The North Face

Найімовірніше, буде кілька претендентів на звання головного верхнього одягу року, але ми робимо ставку саме на пуховик від North Face 1996 року. Його помітили на знаменитостях (наприклад, Емілі Ратаковскі), але, крім очевидної популярності, його головна перевага — у теплоті. Цієї зими вам знадобиться гарний пуховик для прогулянок, і North Face — найкращий варіант.

Кашеміровий "брадиган" Khaite

Кашеміровий кардиган і бра кольору вівсянки від Khaite стали популярними минулої осені, коли Кеті Голмс вдягнула цей затишний комплект. Але саме 2020-й зробив цей образ ультрапопулярним. У нашу епоху віддаленої роботи йому судилося стати найкращим в категорії домашнього одягу.

Текст: Emily Farra.

За матеріалами vogue.co.uk.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.