До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Зірковий час: streetstyle-секрети модних українок

До Дня Незалежності наймодніші жінки нашої країни діляться секретами успішних streetstyle-виходів​.

Дарія Шаповалова, засновниця Kiev Fashion Institute

Ця фотографія зроблена у Сеулі. Вуличний стиль тут яскравіший і цікавіший, ніж у Мілані чи Парижі, – доводиться одягатись відповідно. Футболку з написами на корейській мові я купила в місцевому магазинчику за 5 доларів, а спідницю замовляла в дизайнера Джонатана Андерсона в Лондоні – вона дісталася мені раніше, ніж надійшла в продаж в магазини. Куртка і прикраса-чокер – знахідки з колекцій молодих корейських дизайнерів, їх я забрала прямісінько з подіуму.

Реклама
Сеул, жовтень 2016
Юлія Пелипас, fashion-директор Vogue UA

З цим виходом пов'язана смішна історія. Це був перший в моєму житті показ Prada, але міланський трафік виявився безжалісним, а Міучча Прада славиться своєю пунктуальністю. У підсумку через затори я запізнилася на шоу і залишилася гуляти під прицілом об'єктивів нудьгуючих streetstyle-фотографів. Такої кількості знімків в моєму житті ще не було, а завдяки недбайливим міланським таксистам бежевий тренч Bevza став справжнім хітом сезону.

Мілан, вересень 2016
Аліна Гельзіна, стиліст

Підбір гардеробу на будь-який Тиждень моди – титанічна робота. Але за іронією одним з найщасливіших нарядів для мене стала вінтажна сукня в дрібний квітковий візерунок. Її я випадково знайшла на блошиному ринку Сент-Уан в Парижі і через кілька днів вдягла на дефіле Céline. Наступного ранку побачила свої фотографії по всьому інтернету. Після показу фотографи і журналісти підбігали і питали, що це за сукня, а я не знала, що відповісти: вона не маркована.

Мілан, жовтень 2015
Світлана Бевза, дизайнер

У той день за рекомендацією подруги-блогера я вирушила вивчати паризькі сади Тюїльрі: вона радила не сидіти в шоу-румі, а одягати речі зі своєї колекції і йти гуляти туди, "де streetstyle". Так в білосніжному пальті Bevza я опинилася в одному з входів в Тюїльрі – і тут же перезнайомилися з streetstyle-фотографами: Набіль Кенумом, Адамом Кацем і Джуліаном Боде. У цьому образі мене сфотографував і великий Білл Каннінгем – і згодом включив його до рев'ю дев'яти найкращих виходів сезону. Цей лук досі для мене щасливий.

Париж, березень 2013
Наталя Богачова, байєр

Знімок в костюмі-двійці Thom Browne зроблений біля підніжжя Palais de Tokyo під час Паризького тижня моди. У свій час я була дуже захоплена творчістю дизайнера – до сих пір вважаю його генієм. Головний убір у вигляді маски зайчика капелюшний майстер Стівен Джонс розробив для чоловічого дефіле Thom Browne – в продаж вони ніколи не надходили. Я закохалася з першого погляду, і команда Тома погодилася зробити маску спеціально для мене. Вона – окраса мого гардероба.

Париж, жовтень 2014
Лілія Літковська, дизайнер

Мій найуспішніший streetstyle трапився перед шоу Dries Van Noten в Парижі. Пройти до місця показу було неможливо: всі кричали "Gorgeous!", зупиняли на кожному кроці, запитували, у що я одягнена. Тоді на мені була сукня з ламінованого мережива, шкіряний тренч з колекції Litkovskaya і крислатий чоловічий капелюх Études Studio. В цей день я познайомилася зі Скоттом Шуманом, легендарним The Sartorialist, – після цього випадку він ще не раз мене фотографував.

Париж, жовтень 2015

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.