До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Підсумки 2020: головні streetstyle-тренди в Instagram

Традиційно, кінець року — час підбивати модні підсумки. Сьогодні Vogue.ua згадує головні streetstyle-тренди 2020 року в Instagram-акаунтах модниць — від блуз із відкладним коміром до сандалій на липучках Chanel.

Блузи з відкладним коміром

Елегантні шовкові й шифонові блузи, прикрашені бантами або шлярками, — одні з найулюбленіших у гардеробах дівчат. Однак наймодніші блузи у 2020 році мали інакший вигляд — найчастіше вони були представлені з найтоншої бавовни й прикрашені помітними відкладними комірами, що відсилають до шкільної пори. Instagram-інфлюенсери охоче взялися демонструвати цей тренд на своїх сторінках, комбінуючи блузи з денімом, класичними штанами або шовковими спідницями.

Реклама
Лофери + шкарпетки

Одним з найпопулярніших поєднань цього року стала комбінація лоферів на масивній підошві з білими або чорними шкарпетками. Архівний тренд, що прийшов з 1950-х, цієї осені особливо полюбили streetstyle-зірки. Дівчата показали десятки способів, як носити це модне поєднання, подібне до стилю препі. Блогерка Марі фон Беренс запропонувала поєднувати лофери зі шкіряними штанами й вовняними пальтами, модна данка Перніль Тейсбек додала трикотажну сукню й шкіряний жакет, а Софія Коельйо показала, як носити тренч із лоферами.

В’язані топи

Влітку 2020 року особливо популярними стали в’язані топи — від надмодних мікроваріантів Jacquemus до моделей, виготовлених у техніці кроше й подібних до "бабусиного рукоділля". В’язані бра стали найбажанішим елементом гардероба streetstyle-активісток у літній сезон. Дівчата носили топи в парі з кардиганом з такої ж пряжі, комбінували з маскулінним жакетом або сорочкою, а особливо сміливі — вдягали самі по собі.

Сандалії Chanel

Спортивні сандалії з ремінцями на липучках Chanel, що відсилають до кінця 1990-х, сміливо можна назвати головним взуттям цього літа. Модниці полюбили як варіанти з блакитного деніму, так і сандалії класичних відтінків — чорного, молочного та білого. Сандалії Chanel мають одну істотну перевагу — їх легко вписати в будь-який гардероб, і streetstyle-зіркам це добре відомо. Дівчата найчастіше поєднували їх з романтичними мереживними сукнями, лляними брючними костюмами та спортивними джогерами.

Шаховий принт

Шаховий принт у всіляких інтерпретаціях став головним цього року за версією модниць в Instagram. І якщо традиційна шотландка та класичний гленчек вже трохи набридли, то шаховий чорно-білий принт має свіжий і небанальний вигляд. Каміль Шар’є придбала собі шубу зі штучного хутра Stand, прикрашену великим геометричним візерунком, Еллен Клаессон поєднала картатий жакет зі штанами-палацо й дутою сумкою, а Жанетт Медсен взула до нової сукні з колекції Rotate черевики-челсі на масивній підошві.

Джогери + підбори

З настанням карантину правила дрес-коду помітно змінилися. Унаслідок з’явився новий зручний стиль під назвою biz-leisure, який відразу підхопили головні модні інфлюенсери в усьому світі. Його суть полягає в поєднанні спортивних речей з елементами ділового гардероба. Яскравим прикладом цього стилю є дует джогерів і підборів, який раніше здавався неможливим. Модниці в особі Леоні Ганне, Матильди Джерф і Еміль Сіндлев легко комбінують розкішні босоніжки зі спортивними штанами й жакетами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.