До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шерон Стоун – 60 років

Любителька чоловічих костюмів і суконь із розрізами, розкішній femme fatale Шерон Стоун 10 березня виповнюється 60 років. Про те, за що весь світ любить актрису – в нашому огляді.
"Основний інстинкт"

До моменту, коли Шерон Стоун дебютувала у кіно, ефектна блондинка з Пенсильванії вже встигла виграти декілька конкурсів краси в Америці, а також розпочати і залишити модельну кар'єру, підкоривши Париж і Мілан. 1980 року їй виповнилося 22, і вона вирішила підкорити кінематограф, причому, розпочала не з маленького – її першою роллю стала робота в картині "Спогади про зоряний пил" Вуді Аллена. Напередодні свого головного фільму – еротичного трилера "Основний інстинкт" – Стоун знялася в більш ніж 15 картинах, в одній з яких навіть встигла побувати злісною дружиною героя Шварценеггера в бойовику "Згадати все".

"Копи царя Соломона" (1985)

Саме там Шерон і запам'яталася Полу Верговену, який через 2 роки запросив її у свій трилер "Основний інстинкт" на роль неврівноваженої письменниці-німфоманки, яка зберігає під ліжком ніж для колення льоду. Джулія Робертс, Мішель Пфайффер і Мег Раян від цієї пропозиції відмовились – а Стоун, яка завжди вирізнялася сміливістю, погодилася, не злякавшись ні "кривавого" сюжету, ні відвертих сцен. І прокинулася знаменитою: створивши на екрані образ фатальної жінки, миттєво стала секс-символом 90-х, закріпивши за собою славу яскравої і пристрасної жінки. За майже 35 років кар'єри в біографії актриси понад 60 фільмів – але головним досі залишається "Основний інстинкт".

Характер

Шерон Стоун двічі була заміжньою, усиновила трьох дітей, яких виховує самотужки. Бурхлива молодість, насичена вечірками і алкоголем, підірвала її здоров'я. Актриса страждала астмою, діабетом, перенесла внутрішньомозковий крововилив, але зуміла стоїчно винести все це.

Шерон Стоун – майстер гострих висловлювань, а деякі її фрази вже стали крилатими. Саме гострій на язик і різкій Шерон належить культова фраза: "Деякі жінки імітують оргазм тому, що деякі чоловіки імітують стосунки".

Різко і гостро актриса коментує не тільки стосунки з чоловіками, але і з кіно: "Якщо режисери не люблять працювати з актрисами старшими 40 років, то вони найбільші кретини в світі". Щоправда, ця проблема її не торкнулася – актриса продовжує активно зніматися, вибираючи персонажів гострохарактерних. Так, остання її робота – драма "Лавлейс" (2013) про життя порнозірки Лінди Лавлейс, в якій Стоун зіграла її матір, причому так вдало перевтілилася в нервову немолоду брюнетку, що багато шанувальників її просто не впізнали.

Стиль

Шерон Стоун – класична femme fatale, рокова жінка. У 8 випадках з 10 для виходу на червону доріжку вона обирає сексуальне плаття до підлоги з високим розрізом і, водночас, глибоким вирізом, і в більшості випадків це вбрання Roberto Cavalli, дизайнера, з яким актриса досить давно у дружніх стосунках. Кожен такий вихід у світ не залишається непоміченим: чи то яскрава сукня відтінку електрик, розшита блискітками, з глибоким вирізом, в якій актриса з'явилася в травні 2013 року в Каннах; чи біла з величезним вирізом на спині і декором у вигляді золотої змії, яку Шерон обрала для благодійної вечері amfAR 2013-го.

Реклама

Окрім суконь, актриса сьогодні, як і 20 років тому, із задоволенням носить короткі і вузькі спідниці, облягаючі шкіряні штани, коментуючи свій стиль так: "Не думай про вік, носи те, що личить". У той же час Шерон Стоун – фанатка чоловічих костюмів: мало на кому строгі брючні костюми Salvatore Ferragamo виглядають так сексуально, як на ній.

<b>gallery-2607-5</b>

Щодо повсякденного життя, то і тут Шерон Стоун виділяється серед колег по Голлівуду: якщо більшість зірок під час шопінгу або походу в ресторан одягаються за принципом "більше сірого і пом'ятого", то Шерон тішить публіку яскравими образами, обираючи короткі сукні, кольорові плісировані спідниці, помаранчеві штани і ... зелені кеди.

<b>gallery-2608-5</b>
Добре серце

Останні 15 років Шерон Стоун – справжній посол миру у питаннях боротьби зі СНІДом. Вона керівник і обличчя amfAR – організації, що займається вивченням ВІЛу, володар Премії саміту світу і друг Далай-лами XIV, який захоплюється тим, як багато сил і часу витрачає Шерон для допомоги іншим. Актриса, яка пережила два викидні і прийняла діагноз "безпліддя", часто говорить про те, що добре знає, що таке біль.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.