До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сама жіночність: знакові сукні дизайнера Енн Фогарті

2 лютого 1919 року народилася Енн Фогарті – американський дизайнер і стиліст, що активно просувала доступну моду для американських дівчат в 1940-70-х роках. Енн була головним дизайнером в Saks на П'ятій Авеню, пізніше заснувала власний однойменний бренд. В основі її колекцій був впізнаваний стиль New Look, родоначальником якого прийнято вважати Крістіана Діора. Пишні спідниці, приталений ліф і акцент на талії читалися в усіх сукнях Фогарті, створювали образ витонченої і тендітної дівчини.

1957

Різниця між Діором і Фогарті була в тому, що перший створював дорогі сукні з ексклюзивних тканин, які з року в рік очолювали художній альбом зірок. Енн ж демонструвала схожий дизайн для повсякденного життя, доступний кожній американці. Романтичні і жіночні силуети, пишні крінолінові спідниці едвардіанської епохи, елегантні сукні-футляри і зручні костюми з бавовни і льону для подорожей стали візитною карткою Енн Фогарті. Зараз вінтажні сукні її дизайну можна побачити в нью-йоркському Музеї мистецтва Метрополітен. Vogue.ua з нагоди 100-річчя Енн Фогарті згадує її культові сукні 1950-1960-х років.

Реклама

<b>платья Энн Фогарти</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.