До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Яскравий приклад: дизайнерка Наташа Зінько про Лондон та мистецтво

Дизайнерка Наталя Зінько, корінна одеситка, вже давно стала своєю в Лондоні: живе в районі Мейфер, одяг її бренду Natasha Zinko продається в Browns і Harrods, а покази проходять в межах Лондонського тижня моди. 7 листопада Зінько приїде до Києва на конференцію Vogue UA Fashion & Business.

Про роботу

До того, як стати дизайнером одягу, я робила ювелірні прикраси, а ще раніше – працювала юристом в Одесі. В якийсь момент мені захотілося чогось більш творчого – і я почала створювати 3D-об'єкти з усього, що потрапляло під руку, а потім поїхала навчатися дизайну ювелірних прикрас у Chelsea College of Art and Design. За рік, проведений там, я остаточно переконалася, що дизайн – це моє. Мої тривимірні об'єкти росли на очах. Дійшло до того, що я склеювала і запікала в духовці журнали Vogue – і робила з них величезні багатошарові кольє діаметром пів метра. Потім був коледж Central Saint Martins. Я постійно перебувала в стані креативного напруження, це був цікавий і продуктивний час.

Бавовняна майка, Maison Margiela; шовкова сукня, срібна підвіска, персні, золото, срібло, все – Natasha Zinko, оксамитові ботильйони, Balenciaga
Про цілі

Важливо знати, чого хочеш, і йти до цього. Я до сих пір пам'ятаю, як уперше зайшла в Browns і захотіла продавати колекцію саме там. Так і склалося. Коли ціль є, починаєш бачити тільки те, що з нею пов'язане. Але не можна поспішати, це як драбина: йти по східцях потрібно спокійно й обережно, аби не впасти.

Дерев'яний клатч, Chanel
Про стиль

Люблю експериментувати, інакше стає нудно. Речі важливо купувати для задоволення. Мода приходить і йде; важливо, як ти себе почуваєш, а поєднати можна завжди. Правил тут немає. Зараз мені подобається носити речі свого бренду, Balenciaga, Topshop, Loewe, Off-White, іноді – Yeezy, KTZ, й міксувати це з Chanel. Живемо на контрасті.

Колекція шкіряних сумок Kelly, Hermès
Про взуття

У мене велика колекція взуття, зберігаю її в двох гардеробних кімнатах: в одній – ошатні пари, наприклад Gianvito Rossi на шпильці, а в іншій – ті, що ношу щодня. Дуже подобаються чоботи-панчішки Balenciaga, придбала їх у різних кольорах: універсальні чорні й фіолетові – не стрималася, є ще рожеві й чорні ботфорти.

Сатинові туфлі, Balenciaga; сумка з фарбованої норки, Natasha Zinko
Про Лондон

Лондон вже давно став моєю домівкою. Я обожнюю все яскраве, і Лондон якраз те, що треба. Люблю Музей Вікторії та Альберта, Східний Лондон, вінтажні крамниці на Brick Lane. В The Art's Club можу зайти на обід або на чай кілька разів на день.

Шовковий халат з пір'ям, шовкові штани з пір'ям, тапочки з пір'ям, все – Prada; золотий перстень, Natasha Zinko
Про it-girl

Гадаю, це поняття помалу кане в Лету. Є модні активні дівчата, які виділяються своєю харизмою, характером. Але не всі модні хочуть бути на видноті – саме вони зараз в тренді.

Бавовняна майка, золота підвіска, золота сережка, все – Natasha Zinko; чоботи-лосини з поліестеру, Balenciaga
Про мистецтво

Ми з чоловіком давно збираємо колекцію картин. Подобаються авангард, неопримітивізм. У нашому домі в Мейфері висять роботи Наталії Гончарової, Юрія Анненкова, Михайла Ларіонова, Соні Делоне.

Клатч з пластику, Chanel

Фото: Andrew Woffinden

Стиль: Ina Lekiewicz

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.