До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вупі Голдберг і її любов до об'ємних жакетів

13 листопада день народження святкує Вупі Голдберг, одна з найяскравіших акторок 1980-х, удостоєна всіх головних нагород у США — "Оскар", "Еммі", "Тоні", "Золотий глобус" та "Греммі". З перших ролей вона привернула увагу кіноіндустрії своєю харизмою, вмінням перевтілюватися і волелюбністю. Її незалежність виражалася як у виборі персонажів, так і образів. Голдберг ніколи не прагнула бути сексуальною й спокусливою, а робила ставку на комфорт з елементами екстравагантності. Однією з улюблених речей у її гардеробі були й залишаються об'ємні маскулінні жакети, які сьогодні повернулися із черговим витком популярності вісімдесятих.

Вупі Голдберг

Акторка носила жакети повсюдно — і в будні, і на червоні доріжки. До прикладу, у 1986 році вона отримала премію "Греммі" не в передбачуваній вечірній сукні, а у вільному чорному жакеті в тонку офісну смужку, який скомбінувала з червоним светром грубого плетіння. Ще 40 років тому Голдберг носила жакети не лише зі звичними сорочками чи блузами, а й зі спортивним трикотажем чи формальнішими футболками-поло. Один із найцікавіших образів із жакетом зірка "Привида" продемонструвала у 1990 році на премії Sixth Annual Women — довгий жакет у парі з чорною вузькою спідницею й трикотажним топом був схожий на елегантний тренч. З нагоди дня народження акторки згадуємо найяскравіші її виходи в жакетах, після чого точно захочеться поповнити свій гардероб чимось схожим.

Реклама

Фото: Getty Images

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.