До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Валентина Сампайо стала першою трансгендерною моделлю Sports Illustrated

Бразильська модель Валентина Сампайо звикла руйнувати межі неможливого. Так, 2017 року вона стала першою трансгендерною моделлю, яка прикрасила обкладинку французького Vogue, 2019 почала співпрацювати з Victoria's Secret, а тепер супермодель знялася для видання Sports Illustrated Swimsuit як перша трансгендерна жінка. "Я схвильована й пишаюся тим, що стала частиною культового видання Sports Illustrated Swimsuit. Команда SI порушила одну з актуальних проблем, об’єднавши різноманітних, талановитих і вродливих жінок у творчий і гідний спосіб", — зазначила Валентина Сампайо.

Валентина Сампайо

Сампайо розповіла журналу про проблеми, з якими стикаються представники ЛГБТК-спільноти в Бразилії, і про високий рівень злочинів проти трансгендерних людей. "Я хочу спробувати використати свій голос і свою присутність у цьому бізнесі, щоб випромінювати у світ любов і повагу до різних людей, до всіх", — сказала модель.

Реклама
Валентина Сампайо

Sports Illustrated Swimsuit — вагоме модельне видання, на обкладинках якого за 56 років з’являлися такі супермоделі, як Гайді Клум, Ірина Шейк, Наомі Кемпбелл і Емілі Ратаковскі. Завдяки головній редакторці Емджей Дей журнал став інклюзивнішим за останні кілька років. Так, 2016 року для Swimsuit Issue знялася Ешлі Грем як модель plus-size, 2019 року — Галіма Аден як перша супермодель у хіджабі, а ще Дей змусила Тайру Бенкс повернутися у віці 46 років, щоб прикрасити обкладинку у 2019 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.