До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Помер Юбер де Живанші

Сумні новини прийшли з Франції. На 92-му році життя помер дизайнер Юбер де Живанші – автор того самого чорного плаття Одрі Хепберн з фільму "Сніданок у Тіффані" і людина, яка істотно вплинула на всю моду другої половини XX століття.

Юбер де Живанші

Помер дизайнер в суботу, 10 березня, але його сім'я розповсюдила інформацію тільки сьогодні – за допомогою інформаційного агентства French AFP. Також рідні дизайнера попросили, щоби всі охочі вшанувати його пам'ять замість покупки квітів зробили пожертву в фонд UNICEF.

Реклама
Юбер де Живанші в фіналі прощального показу Givenchy, 1995

Нагадаємо, що модний Будинок Givenchy він заснував в 1952 році, а покинув в 1995-му, продавши його за сім років до цього холдингу LVMH. Серед прихильниць його творчості крім Одрі Хепберн також значилися Жаклін Кеннеді-Онассіс, Грейс Келлі, Глорія Гіннес і герцогиня Віндзорська. Сам Живанші називав себе щасливою людиною, адже присвятив все життя улюбленій справі.

Юбер де Живанші та Одрі Хепберн

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.