До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Північна зірка: інтерв'ю з моделлю Керолайн Браш Нільсен

Датська топ-модель Керолайн Браш Нільсен взяла тайм-аут, щоб присвятити час сім'ї і майбутній дитині, і відкрила вінтажний магазин в Копенгагені.

Оксамитовий реглан, Hermès; нейлонові брюки, Milsted
Про кар'єру

Як і у більшості моделей, моя кар'єра почалася випадково. Це було 10 років тому: в піцерії зі мною познайомився скаут модельного агентства. На той момент мені було всього 15, і його пропозицію зайнятися моделінгом я не сприйняла серйозно. Але він був наполегливий і того ж вечора зв'язався з моєю мамою, щоб обговорити деталі. Кар'єра розвивалася несподівано швидко: у свій дебютний сезон я відкрила шоу Valentino і брала участь у показах Chanel і Saint Laurent, я входила в десятку найкращих новачків сезону осінь-зима – 2010/2011 за версією порталу models.com. Про більше, напевно, не можна було й мріяти.

Реклама
Шовковий жакет, розшитий лелітками, вінтаж; нейлонові штани, Milsted; кашемірова шапка, The Elder Statesman; шкіряні сандалі, Maryam Nassir Zadeh; перлове намисто, Sophie Bille Brahe
Про модельний бізнес

Коли я починала, модельний бізнес працював за старими правилами, – не було ні Instagram, ні лайків, ні інфлюенсерів. Модні компанії співпрацювали з моделями і значно менше – зі знаменитостями. Зараз все по-іншому, і кількість підписників часом важливіша, ніж професіоналізм моделі. Мені цікаво спостерігати за тим, як це розвиватиметься далі.

Шерстяне пальто, Jean-Charles de Castelbajac; нейлонові штани, Milsted; кашемірова шапка, The Elder Statesman; кросівки, New Balance
Про стиль

Мій стиль одночасно грайливий і практичний, як у всіх скандинавських дівчат. Я не дуже замислююся про те, що одягнути, головне, щоб мені було комфортно. Люблю носити штани і затишні светри – останніх у мене дійсно багато. Ще мені подобається експериментувати з кольором.

Вінтаж Yves Saint Laurent, Valentino, Hermès, Moncler
Про улюбленого дизайнера

Першим великим показом для мене було шоу Dries Van Noten. Але самого дизайнера я люблю не тільки за це. Дріс – один з небагатьох, для кого мода – мистецтво, а не просто бізнес. До того ж його одяг часто нагадує про мій улюблений вінтаж. Речі Dries Van Noten хочеться зберігати: з кожним роком вони мають все кращий і кращий вигляд.

Шовкове пальто, Valentino Haute Couture; нейлонові штани, Milsted; кросівки, New Balance
Про мандрівки

Завдяки подорожам я відкрила для себе вінтаж – з кожної поїздки привожу щось цікаве і унікальне. Дуже хочу повернутися в Японію: мені там комфортно, я постійно відкриваю цю країну заново. Та й вінтаж там – відмінний.

Шовковий жакет, Saint Laurent; нейлонові штани, Milsted; перлове намисто, Sophie Bille Brahe
Про вінтажний магазин

Вінтаж мені подобався завжди. У якийсь момент я назбирала так багато вінтажних речей, що вирішила відкрити невеликий магазин. Називається він CBN Vintage і розміщений у моєму рідному Копенгагені. Крім того, є онлайн-магазин на сайті cbn-vintage.com і Instagram-акаунт @cbnvintage, де теж можна зробити замовлення. В кінці грудня я планую відкрити шоурум, який буде працювати з попередніми замовленнями. У CBN Vintage можна знайти дизайнерський вінтажний одяг – наприклад, розшиті золотою ниткою жакети з "російської колекції" Yves Saint Laurent, шовкові блузи і сумки з хустинок-каре Hermès, іронічні светри Жан-Шарля де Кастельбажака. Мені хочеться показати людям, що вінтаж – це не старомодний одяг, а спосіб виділитися з натовпу і мати унікальний вигляд.

<b>КэролайнБрашНильсен</b>

Про сім'ю

З чоловіком (Фредерік Біллі Бразі – датський шеф-кухар, – прим. ред.) ми познайомилися в його ресторані Atelier September п'ять років тому – на презентації ювелірних прикрас сестри Фредеріка, Софі. Я допомагала їй як модель. Кожна колекція Sophie Bille Brahe – це ціла історія. Софі звертається до стародавніх епох і міфології, і робить прикраси з мотивів зоряного неба. Знаю, що серед її прихильників: Зої Кравіц, Агнесс Дейн, Емма Вотсон і Ріанна. Мені подобаються прикраси Софі за лаконічність і використання традиційних технік: все роблять вручну.

Шовковий блейзер, Louis Féraud
Про майбутнє материнство

Вагітність – це те, до чого ніколи не можеш бути готовою. Ми з чоловіком разом вже п'ять років і, природно, думали про дітей, але новина все одно стала для нас несподіванкою. Я отримую задоволення від вагітності і після народження дитини не планую одразу повертатися на подіум. Хочеться насолодитися новою роллю.

Шерстяне пальто, Jean-Charles de Castelbajac; кашемірова шапка, The Elder Statesman

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.