До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Таємниці рожевого гардероба принцеси Діани

Розгляньмо силу рожевого кольору, що неабияк поліпшує настрій. Вишневий, рум’яний, ніжно-рожевий, відтінок цукрової вати, фуксія — у гардеробі Діани, принцеси Уельської, були всі ці кольори, які вона майстерно вміла носити. В епоху, коли відомі стилісти є невидимими архітекторами бездоганних публічних виходів знаменитостей, давня любов Діани до рожевого кольору була й зовсім не спланована. Це був її улюблений колір — пристрасть, яка відтоді, як вона долучилася до суспільного життя, випромінював невибагливу теплоту.

Діана в сукні Catherine Walker, 1989

У ніжному віці, коли їй було 22 роки, під час турне Австралією гардероб принцеси, який справді складався майже з рожевого кольору, слугував паліативним підсолоджувачем. Залучення Діани до королівського сімейного життя було непростим, однак вона не відмовилася від своєї любові до рожевого гардероба. Вибір її одягу в ті ранні роки вважався показником людяності, який пізніше визначив її спадщину. У акрах тафти зефірного відтінку панувала бездоганна жіноча сила, яка викликала захват у всьому світі. Саундтреком, що уособлював ті часи, слугувала пісня Майкла Джексона Billie Jean, яка посіла перше місце в чартах Billboard, — приголомшливе відео, у якому Джексон позує в яскраво-рожевій сорочці на тлі неба барви жувальної гумки.

Реклама
Діана в сукні Catherine Walker і капелюсі John Boyd, 1985
Діана і принц Гаррі

У різні часи улюблений колір Діани уособлював миті радості, стійкості й щораз більшої впевненості в собі; в інші — сяяв материнською любов’ю. У 1986 році її закарбували на сходах будинку Гайґроув, малюк Гаррі сидів між її колінами, Діана носила яскраво-рожевий кардиган і картаті штани візерунку віші, а її очі обережно дивилися на фотографа. У пізніших офіційних виходах на зміну струмливим вишневим сукням прийшов строгий повсякденний дрес-код. Принцеса Уельська носила гострі, як ніж, костюми і обтислі сукні сорочкового крою, створені Catherine Walker і Versace, віддаючи водночас данину рожевому кольору. Пам’ятаєте її вихід у двобортному спідничному костюмі авторства Джанні Версаче з рукавами-кейпами? Сталося це навесні 1995 року — образ піоноподібного відтінку Roselette дотепер вважають величним.

Діана в сукні Donald Campbell і капелюсі John Boy, 1983

Розквіт життя Діани був занадто швидкоплинним. "Минулого тижня ми з нею приміряли нові костюми й одяг на весну, вона була така спокійна", — сказав Джанні Версаче про свою подругу в липневому випуску журналу Vanity Fair за 1997 рік, на обкладинці якого була зображена принцеса Уельська. Всього за кілька місяців після публікації обидва трагічно померли. "Я думаю, це була мить у її житті, коли вона знайшла себе — те, як вона хоче жити". Vogue.ua зібрав найкращі вбрання принцеси Діани рожевого кольору.

<b>розовый Диана</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.