До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Олена Зеленська прибула з візитом до США

У травні перша леді США Джилл Байден відвідала Україну, зустрівшись з Оленою Зеленською в Ужгороді. За кілька місяців наша перша леді на її запрошення вирушила за океан, щоб особисто подякувати американцям за безпрецендентну допомогу й ще раз нагадати, що Україна нині бореться за цінності всього демократичного світу.

Олена Зеленська та Ентоні Блінкін

"Щоб на власні очі побачити тих, хто через війну втратив свій дім і близьких, та поспілкуватися з ними, пані Байден відвідала Україну в травні. Тепер моя черга говорити в США про українські потреби в нашому спротиві та боротьбі з агресором", – зазначила Олена Зеленська.

Реклама
Олена Зеленська

Перша леді вже встигла зустрітися з Ентоні Блінкіним, державним секретарем Сполучених Штатів Америки, а також відвідала Меморіал жертвам Голодомору 1932–1933 років в Україні, поспілкувалася з представниками української діаспори та українськими військовими – учасниками Програми протезування. Крім цього, Олена Зеленська мала зустріч із Самантою Павер, яка очолює Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Саманта Павер та Олена Зеленська

Для першого дня американського візиту перша леді вибрала елегантну сукню відтінку хакі від українського бренду Litkovskaya. Сама дизайнерка Ліля Літковська про цей образ розповідає: "Сьогодні наш президент, як і кожний українець, якщо не фізично, то морально вдягнутий у військову форму. Форму, що має характер сили, стриманості, незламності, готовності боротися…Вбрання для першої Леді було натхнене саме цим характером. Вона теж бореться. Водночас легкий шалик підкреслює її жіночність, невтрачене почуття прекрасного, легкість та свободу – те, що неможливо забрати, навіть якщо дують буремні вітри".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.