До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Одягнутися як: акторка Орнелла Муті в фільмі "Приборкання норовливого"

9 березня італійській кіноакторці Орнеллі Муті виповнюється 64 роки. В її день народження Vogue UA розбирає гардероб її героїні з культового фільму "Приборкання норовливого".

Орнелла Муті і Адріано Челентано у фільмі "Приборкання норовливого"

"Приборкання норовливого" – культова комедія легендарного дуету кінематографістів Кастеллано і Піполо з Адріано Челентано і Орнеллою Муті в головних ролях. Це історія фермера зі складним характером Еліо і юної красуні з міста Лізи, які будують свої відносини в маленькому італійському селі недалеко від Портофіно.

Реклама

Героїня Муті стала іконою стилю 1980-х років. Незважаючи на те, що події відбуваються у провінції, дівчині доводиться виконувати фермерську роботу, а про розкішні ресторани і світські вечірки у селі навіть немає часу подумати, – Ліза завжди має розкішний вигляд.

Насправді, по образах головної героїні фільму можна скласти майже повний гід по основах стилю 1980-х років. Звичайно ж він починається з головного тренда – підплічників, які допомагають дівчині відмінно вирівнювати силует. Ліза – елегантна і забезпечена дівчина, яка любить носити Power Suits. У фільмі ми зустрічаємо її в кількох таких образах. Вперше вона з'являється перед глядачем у білому костюмі з подовженим блейзером і спідницею міді в комбінації з білими човниками і чорним шовковим топом.

Вдруге Ліза вдягає на побачення з Еліо чудовий контрастний ансамбль з сірої спідниці, червоного жакета та білої блузи. Однією з головних особливостей її стилю є те, що вона вміло і навіть в деякій мірі професійно доповнює свої образи аксесуарами. До першого костюму вона вибрала білий капелюшок, до другого – клатч-конверт, це якщо не згадувати про її прикраси, без яких, здається, дівчина і зовсім не з'являється на людях.

Величезні сережки Лізи – ще одна важлива тенденція родом з 1980-х. У той час вони були всюди, їх носили всі – від поп-зірок до дівчини по сусідству. Це був ідеальний аксесуар для надлишків. У головної героїні "Приборкання норовливого" точно можна повчитися вибирати і носити такі прикраси. В образах Лізи вони мають не тільки доречний вигляд, але і завжди доповнюють образ. Іноді навіть здається, що без них вона була б голою.

Зміна міського шику на звичайне сільське життя стикнула Лізу з основами фермерської роботи. Від полів до курників вона намагається пізнати новий, невідомий раніше світ. Чи варто говорити, що навіть коли збирала урожай чи рубала дрова – вона мала не менш привабливий вигляд. Для повсякденної роботи героїня вибирає джинси з високою талією (також головний тренд вісімдесятих) у комбінації з сорочками великого розміру і черевиками-козаками.

Звичайно, складається думка, що Орнелла Муті навіть якби одягнула мішок – мала б чудовий вигляд. І тут, напевно, не такі важливі її відмінна фігура і волосся як в русалки, як вогонь в очах і непідробні емоції, які зачарують будь-кого.

<b>Орнелла Мути</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.