До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Найзнаковіші покази Наомі Кемпбелл

22 травня британська супермодель Наомі Кемпбелл святкує день народження. На її честь Vogue попросив друзів зірки згадати найзнаковіші шоу з її участю.

Наомі Кемпбелл на показі SaintLaurent весна-літо 2020

Не кожна модель може порівнятися кар’єрою з Наомі Кемпбелл, яку випадково знайшли скаути 1986 року і яка вже понад три десятиліття популярна. За роки роботи в її біографії було чимало по-справжньому зіркових моментів, за які її відзначено такими нагородами, як Fashion Icon на преміях CFDA Fashion Awards у 2018 й The Fashion Awards у 2019. Також у її портфоліо понад 50 обкладинок Vogue і статус музи Аззедіна Алая, Джанні Версаче й Іва Сен-Лорана.

Реклама

Marc Jacobs весна-літо 1987

"Уперше Наомі вийшла на подіум на нашому шоу сезону весна-літо 1987, яке проходило в Маямі-Біч. Вона вийшла у фіолетовій сукні з рушників... Через три десятиліття вона, як і раніше, моя близька подруга. Вона мені як сім’я", — Марк Джейкобс.

Gianni Versace весна-літо 1991

"Джанні Версаче. Енді Воргол. Наомі. Жодних коментарів більше не потрібно", — Донателла Версаче.

Gianni Versace весна-літо 1991

Vivienne Westwood осінь-зима 1993/94

"Для мене вона найвродливіша жінка на планеті. Це було шоу в клубі для французьких патріотів. Ми робили його в дуже камерному форматі, тому проводили тричі, а її знамените падіння сталося якраз під час першого. Але вона змогла потім вийти двічі. Озираючись назад, мені здається, що це був один з найкращих моментів — вона була схожа на модель, яка падає в уповільненому темпі. Ще Наомі робить таку дивовижну благодійну роботу, особливо для хворих на СНІД і біженців, що це захоплює. Вона дійсно богиня, яка вміє змушувати речі рухатися", — Вів’єн Вествуд.

Vivienne Westwood осінь-зима 1993/94

Jean Paul Gaultier Couture осінь-зима 1997/98

"З днем ​​народження, моя богине", — Жан-Поль Готьє.

Jean Paul Gaultier Couture осінь-зима 1997/98

Louis Vuitton Menswear осінь-зима 2018/19

"У міру того, як Наомі стає старшою (і не старіє) вона стає дедалі сильнішою, а її енергія збільшується. Вона використовує все це, щоб допомогти людям і спільнотам у всьому світі. Я люблю її за гумор і відданість. Щасливий називати її своєю подругою", — Кім Джонс.

Louis Vuitton Menswear осінь-зима 2018/19

Saint Laurent весна-літо 2020

"Наомі — це сила природи. Всі ці десятиліття вона пройшла з незгасною енергією й пристрастю. Вона більше, ніж модель. Вона Наомі. З днем ​​народження, діво", — Ентоні Ваккарелло.

Saint Laurent весна-літо 2020

Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2019

"Наомі Кемпбелл — дорогий наш друг, яку ми дуже давно знаємо. Вона завжди в наших серцях і ми щасливі розділяти з нею радісні моменти життя. У Наомі заразлива усмішка, вона дійсно дуже щедра й особлива людина — разом ми розробляли дизайн футболки для благодійного проєкту Fashion For Relief. До того ж вона найвидатніша супермодель, вона сповнена життя й енергії, вона чуттєва й щира — справжнє втілення жінки Dolce & Gabbana для нас. Працювати з нею — це завжди унікальний досвід", — Доменіко Дольче і Стефано Габбана.

Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2019

Moschino x H&M весна-літо 2019

"Уперше я побачив Наомі в 1992 році. Це сталося на показі Isaac Mizrahi. Я був студентом, і її поява справила на мене незабутнє враження — на подіумі вона мала вигляд пантери, що перебуває у своєму природному середовищі. Після шоу я зміг підійти дуже близько й зробити знімок, яким ще ніколи не ділився".

Наомі Кемпбелл в об’єктиві Джеремі Скотта

Пройде ще чимало років, коли Наомі ходитиме для мене — на показі спільної колекції Moschino x H&M для мене це було особливо трепетно. Ще один важливий момент для мене особисто, коли ми знімали Наомі разом зі Стівеном Мейзелем", — Джеремі Скотт.

Moschino x H&M весна-літо 2019

Yves Saint Laurent Couture весна-літо 2002

"Наомі втілює в собі всю суть чорної жінки — сміливої, сильної, впевненої в собі, життєрадісної, вродливої й пристрасної", — Кеннет Ізі.

YvesSaintLaurentCouture весна-літо 2002

Текст:Alex Kessler

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.