До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Юні і перспективні моделі в спецпроекті Vogue UA. Частина перша

Почався новий модний сезон осінь-зима 2018/2019. Світові подіуми підкорюють успішні українські моделі. Минулого сезону серед них були: Єва Подурян,Юлія Ратнер, Марія Полканова,Катерина Зуб та інші. Новий сезон завжди відкриває нові обличчя. Щоб їх зафіксувати, до Києва спеціально прилетів фотограф Девід Мічиган. А ми задали їм нагальні питання і одягнули на дівчат топи з принтами українських художників і дизайнерів.

МАРІЯ БАЗА, 16 РОКІВ

<b>model142</b>

Реклама

Агенство: Ego models, Elite Paris/Barcelona, ICE Hamburg, Munich models.

Найдивніше пояснення того, чому ви не пройшли кастинг: Я перебуваю на початку модельного шляху і таких дивних ситуацій поки не було.

Найприємніша і несподівана пропозиція роботи: Для мене кожен проект це по-своєму цінний і приємний досвід.

Ти зрозумієш, що успішна модель, коли ..: Думаю, що публікація на сайті models.com – важливий для мене крок і у великій мірі визначатиме мій успіх.

На що ти готова заради успішної кар'єри: Готова викладатися на повну, забувати про вільний час і особисті турботи.

Мрієте знятися і пройтися на показі у ..: Дуже хотілося б знятися для Vogue Paris. Моя наступна мета – зробити показ Chanel.

Українська мода це ..: Щось дуже креативне і сміливе, поєднання сучасності і духу минулих часів.

5 слів, які у вас асоціюються з професією моделі: Поїздки, праця, втома, самовіддача, стійкість.

ЮЛІЯ ПОЛЄВА, 24 роки

<b>242</b>

Агенство: Cat-B (Україна)

Найдивніше пояснення того, чому ви не пройшли кастинг: В Таїланді одна самобутня екстравагантна клієнтка, аби якось себе розважити, вигадувала моделям дивні відмови. Коли настала моя черга, вона сказала, що в мене занадто довгі нігті. Робота була для лукбуку, а нігті, для довідки, короткими.

Найприємніша і несподівана пропозиція роботи: Одного разу мене покликали на п'ятиденну зйомку у Греції на Райський острів. Я працювала максимум 1 годину, а решту часу – ніжила носик під сонцем Еллади. Завжди би так "працювати"! Також мені запам'ятались шоу Rick Owens та нещодавня зйомка для Diesel.

Ти зрозумієш, що успішна модель, коли ..: У мене буде мільйонний гонорар, як у Жизель Бюндхен.

На що ти готова заради успішної кар'єри: Простіше сказати, на що не готова: вбивати здоров'я дієтами чи жертвувати особистим життям.

Мрієте знятися і пройтися на показі у ..: Залишився незакритий гештальт з брендом Acne Studios, які тричі затверджували мене на показ, але в останній момент з різних причин не брали. Було б добре нарешті взяти це шоу!

5 слів, які у вас асоціюються з професією моделі: Зйомки, нескіченні черги на кастинги, дієти, подорожі, а також пов'язана з ними розлука з близькими людьми.

ЛЕРА ЛУЧЕНКО, 19 РОКІВ

<b>342</b>

Агенство: Cat-b

Найдивніше пояснення того, чому ви не пройшли кастинг: Про причини повідомляти не прийнято, зазвичай, це недостатній ріст або не та зовнішність, яка потрібна для проекту. Деякі бренди не кличуть мене на кастинги, тому що я "зриваю" зйомки. Якщо в студії занадто холодно чи немає води, я вимагаю, щоб ці базові блага все-таки були. Це не "погана поведінка", а вимога виконувати обов'язки роботодавця. Чомусь всі звикли, що модель – єдина людина в процесі, яка буде терпіти все: багатогодинну чергу на кастингу, холод, голод (що корисно для схуднення, чи не так?) І хамство. Я не бачу жодної осудної причини терпіти неповагу до себе. Був час, коли я з температурою вимотувала себе на зйомках до крові з носа (в прямому сенсі) і потрапляла в лікарню після кількох годин на морозі в легкій сукні. Зараз же мене не спокусити назвою видання, тільки професіоналізмом і повагою.

Найприємніша і несподівана пропозиція роботи: Зйомка у фільмі Hometown, режисери Vinca Kruk і Daniel van der Velden.

Ти зрозумієш, що успішна модель, коли ..: Закінчу цю саму кар'єру без втрат.

На що ти готова заради успішної кар'єри: Не збираюся нічим жертвувати. Модельна кар'єра – справа випадку. Мені подобається підтримувати форму і працювати, але я роблю це не заради успіху. Хоча якщо хоч одна дівчина, яка вимотує себе дієтою (або, скажімо, готова кинути навчання) заради примарної кар'єри, прислухається до моїх слів, я буду вважати це успіхом. Ставити все на моделінг – нудно. Гроші і слава – чудово, але в світі є дещо ще.

Мрієте знятися і пройтися на показі у ..: Yohji Yamamoto.

Українська мода це ..: Відображення української ментальності.

5 слів, які у вас асоціюються з професією моделі: Марнославство, дисципліна, ілюзія, захват, булімія.

НІКОЛЬ БЕРКО, 16 РОКІВ

<b>442</b>

Агенство: 1313

Найдивніше пояснення того, чому ви не пройшли кастинг: Мені ніколи не говорили, чому я не пройшла кастинг.

Найприємніша і несподівана пропозиція роботи: Зйомка з Дімою Зубицьким – він був натхненний радянською культурою і своєю бабусею. На цій зйомці, за сюжетом, я і була його бабусею.

Ти зрозумієш, що успішна модель, коли ..: Стану, як Іман та моїм чоловіком буде Девід Боуї.

На що ти готова заради успішної кар'єри: Не думаю, що готова жертвувати собою, або конкурувати з кимось. Готова просто робити все, щоб бути кращою версією себе.

Мрієте знятися і пройтися на показі у ..: Хотіла б знятися в короткометражках, які роблять i-D або Dazed.

Українська мода це ..: Вишиванки ❤️.

5 слів, які у вас асоціюються з професією моделі: Кастинги, самоконтроль, знайомства, досвід, одяг.

Photo: David Mushegain

Style, interview: Olaa Zhyzhko

Makeup: Uliana Ilyk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.