До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кріссі Тейген втратила дитину: модель порушила важливу тему в суспільстві

Кріссі Тейген ініціювала важливу дискусію навколо викидня. 30 вересня 2020 Кріссі Тейген і Джон Ледженд розповіли, що втратили дитину через ускладнення вагітності.

За деякими даними, викидень — проблема, з якою стикається кожна шоста жінка. Згідно з даними некомерційної організації з охорони здоров’я матері та дитини March of Dimes, викиднем закінчуються від 10 до 15 зі 100 вагітностей, причому більша частина — у першому триместрі, до 12-го тижня. Хоч би що там було, тема в суспільстві табуйована — настільки, що коли Кріссі Тейген опублікувала в інстаграмі розпачливі світлини з лікарняної палати, публіка розділилася на дві частини. Хтось звинувачував Кріссі в спекуляціях приватним життям, хтось — навпаки, висловлював співчуття й підтримку.

Реклама

Це була третя дитина пари; у Кріссі й Джона вже є двоє дітей. Вагітність тривала важко; Кріссі рекомендували постільний режим і постійні крапельниці. Але попри всі приписи лікарів і належний контроль, дитина Тейген і Ледженд не вижила.

В емоційному пості в Instagram модель і виконавиця поділилася чорно-білими світлинами себе й Ледженда на лікарняному ліжку. "Ми приголомшені глибоким болем, <...> якого ніколи не відчували. Нам так і не вдалося зупинити кровотечу й дати нашій дитині потрібні рідини, попри переливання крові", — написала вона. Раніше Тейген повідомляла, що в неділю ввечері її госпіталізували, щоб зробити два переливання крові через сильну кровотечу.

Пара, що має двох дітей: чотирирічну Луну й дворічного Майлза, розповіла, що назвала дитину Джеком. "Нашому Джекові: мені так шкода, що перші кілька митей твого життя були пов’язані з такою кількістю труднощів, — написала Кріссі. — Ми завжди любитимемо тебе".

Тейген подякувала всім, хто посилав позитивну енергію родині в цей неймовірно складний час. "Ми так вдячні за те життя, яке маємо, за наших чудових малюків Луну і Майлза, за всі ті дивовижні речі, які з нами трапилися, — написала вона. — Але кожен день не може бути сповнений сонячного світла. У цей найпохмуріший з днів ми сумуватимемо й плакатимемо. Але будемо міцніше обіймати й любити одне одного та пройдемо через це разом".

Відтоді як Тейген розповіла про своє горе, вона отримала підтримку в соцмережах, де багато жінок дякують їй за те, що вона сміливо ділиться своїм горем, а також кидає світло на проблему, що набагато поширеніша, ніж заведено думати.

Занадто часто жінки, які пережили викидень, мовчки страждають. Ділячись своїм досвідом, Тейген не тільки кидає світло на масштаб проблеми, а й допомагає позбутися стигми навколо розмов про це.

"Жінки рідко розповідають про такий досвід, оскільки викидні трапляються до того, як вони оголосили про вагітність", — пояснює Лорен Бішоп, докторка медицини, фахівчиня з питань репродуктивних захворювань Центру репродуктивної медицини Колумбійського університету. Тому часто жінки можуть почуватися самотньо, думаючи, що вони єдині, хто пережив такі трагічні події.

Це не перший випадок, коли знаменитості відкрито говорять про проблеми невиношування вагітності. У 2019 пара Алека й Гілларі Болдвін двічі стикалася з втратою. Але у вересні оголосила про народження дитини. Марк Цукерберг і його дружина Прісцилла також відкрито ділилися своїм досвідом: до того, як стати батьками, вони пережили шість викиднів.

Коли знаменитості діляться своїм досвідом, це допомагає по-іншому поглянути на речі. "Сподіваюся, що, поділившись досвідом, жінки почнуть відкрито говорити про викидні й знайдуть розраду в розмові з друзями та членами родини", — каже Бішоп.

Упродовж усього шляху до материнства Тейген відверто розповідала про психічні й фізичні проблеми, з якими вона стикалася, від лікування ЕКО до боротьби з післяпологовою депресією. Перед лицем неймовірної втрати вона й далі допомагає іншим жінкам почуватися менш самотніми.

За мотивами vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.