До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Краса з Ренесансу: модель Тесс Макміллан — про те, як чути себе

Рудоволоса дівчина з Техасу, Тесс Макміллан — втілення прерафаелітської краси. У свої 22 вона з’явилася на обкладинці Vogue UA, стала героїнею численних фешн-знімань, пройшлася головними подіумами (з яких найяскравішим став показ Gucci Love Parade). Справжній першопроходець у тому, що стосується інклюзивності у світі моди, Тесс — про те, як упевненість у собі змінюється сумнівами, про йогу і про те, чому живопис залишається її медитацією.

Тесс Макміллан на обкладинці VOGUE UA Фото: PETRA COLLINS. Стиль: RON HARTLEBEN.

Що привело вас у моделінг?

Реклама

Чесно кажучи, це було якесь божевілля, і через майже п’ять років я все ще осмислюю те, що сталося. Мені було 17, коли мене помітили в Instagram, і я поняття не мала, як все працює і що це означає. Це точно була не та кар’єра, яку я собі уявляла. Нині мені 22, і я відчуваю, що навчилася захищатися, намагаюся, щоб робота не завдавала шкоди психічному здоров’ю, а ще — отримую насолоду, попри цілковитий хаос довкола.

Як це — бути оплотом інклюзивності у фешн-індустрії?

Це, безумовно, предмет моїх гордощів. Так цікаво спостерігати за змінами в індустрії з першого ряду! Я така вдячна за всі можливості, які мені випали, і нетерпляче очікую, коли інклюзивність стане буденною.

Як ви стали впевненою в собі? Чи є поради?

Єдине, що я затямила, — упевненість у собі не є лінійним досвідом. Бувають дні або тижні, коли я почуваюся фантастично — сильною у своєму виборі, впевненою у власному тілі. Однак трапляються періоди, коли відчувати себе — набагато складніше. Я думаю, що зображувати впевненість як щось раптово відкрите, як магічний дар, — неправильно. Люди можуть думати: "А мені тоді чому нічого не відкривається, якщо всі навколо впевнені в собі, то що зі мною не так?". Набагато реалістичніше сприймати це як припливи і відпливи.

Розкажіть про свої велнес-ритуали.

Все залежить від того, де я перебуваю, і наскільки енергійно почуваюся. Утім, люблю пілатес, піші походи й тривалі прогулянки. Ненавиджу йогу, хоча хотілося б її полюбити. Хотілося б медитувати, але мені здається, що я занадто невротична для цього.

Чому для вас важливе мистецтво?

Я не вмію медитувати, але мистецтво — схоже на медитацію. Щоразу, коли в мене накопичується багато стримуваної енергії, я малюю — і це мій катарсис.

Чи є у вас мантри для моментів, коли почуваєтеся невпевнено?

Чесно кажучи, не дуже люблю мантри. Я повністю приймаю тих, хто використовує мантри, але щоразу, коли почуваюся невпевнено, я радше наберу в груди побільше повітря — і пірну.

Що скажете тим, хто одержимий дієтами?

Дієти — пусте і ніколи не працюють. Краще споживати продукти, які змушують вас почуватися добре, і чути потреби власного тіла.

Що для вас турбота про себе?

Сповільнитися. Присвятити день собі. Добре поїсти. Зробити те, що приносить утіху. Дбати про себе. Гуляти. Дивитися кіно. Малювати.

Вам 22 і вже стільки досягнень — що далі?

Хто знає! Мені завжди здається, що в ту секунду, коли ти складаєш собі план, тоді й відбувається несподіване. Я завжди відчуваю, щойно складу собі план... все несподівано зривається. Спостерігаю, куди життя мене веде, і далі працюю над проєктами, які надихають мене. Ось і весь план.

Текст: Hannah Coates

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.