До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Супермодель Крісті Тарлінгтон – про своє ставлення до етичної моди

В епоху розумного споживання і масової появи eco-friendly брендів, американська компанія J Brand поставила собі нову мету в межах сталого розвитку: стати першим брендом, що створить на 100% екологічно чисту джинсову тканину до кінця 2020-го. На початку цього року каліфорнійський бренд уклав співпрацю з Крісті Тарлінгтон – легендарною супермоделлю 1990-х років і главою асоціації Every Mother Counts, робота якої спрямована на зменшення і запобігання смертей, пов'язаних з пологами та вагітністю. Крісті приміряла джинси з нової колекції J Brand весна-літо 2020, на виробництво яких витратили на 90% менше води, ніж на традиційно виготовлені вироби, і розповіла про свій капсульний гардероб і ставлення до етичної моди.

Крісті Тарлінгтон

Як ви досягли успіху у світі моди?

Реклама

У мене немає чіткої відповіді. Я ніколи не припускала, що матиму змогу досягти хоча б половини того, що у мене є. Гадаю, це пов'язано з тим, що потрібно бути собою і переслідувати свої інтереси.

Яке твоє перше враження про моду?

Ймовірно, це моя перша велика зйомка для Vogue з фотографом Артуром Елгортом. Мені було 16. У нього була найкласніша студія в SoHo, зйомка завдяки йому минула легко і весело. Він багато чого навчив мене за ці роки.

Яку річ у вашому гардеробі ви б нізащо у світі не віддали?

Я не можу сказати, що є якась річ у моєму гардеробі, від якої я б ніколи не відмовилася. Хоча, можливо, моя весільна сукня? Джон Гальяно розробив її спеціально для мене.

Весільний образ Крісті Тарлінгтон

Які п'ять речей повинна мати кожна жінка в гардеробі?

Ідеальні джинси, хорошу куртку, чорну водолазку, вільну футболку і білу сорочку на ґудзики.

Яка твоя головна порада зі стилю?

Чим менше – тим краще.

Крісті Тарлінгтон

Яких модних помилок слід уникати за всяку ціну?

Сліпо наслідувати тенденції.

Опишіть ваш стиль у трьох словах?

Класичний, стриманий, повсякденний.

Хто ваші ікони стилю?

Одрі Гепберн і Анжеліка Г'юстон.

Наомі Кемпбелл, Джанні Версаче, Крісті Тарлінгтон, шоу Versace в 1990-х

Що означає мати почуття стилю?

Я вважаю, коли хтось є вірним собі і поводиться по-справжньому, це і є стиль.

Етичний підхід до моди щороку набирає обертів. Коли ви вперше долучились до цього?

Я гадаю, це сталося тоді, коли я виявила, що у мене є право голосу. Мені знадобилося кілька років, щоб стати молодою моделлю, перш ніж я зрозуміла, що можу сказати "ні". Я перестала носити хутро досить рано і ніколи більше не повертала його в свій світ.

Що саме в колекції J Brand вразило вас найбільше?

Я дійсно вражена відданістю бренду до сталого розвитку. Як правило, для виготовлення джинсів потрібна тонна води, але бренд досяг великих успіхів у скороченні цієї кількості без шкоди зовнішньому вигляду і тактильним відчуттям.

Крісті Тарлінгтон

Який предмет з нової колекції J Brand відображає вас найбільше?

Джинси "Telma" найбільше схожі на мене. Я люблю темний денім і вільний силует внизу. Ці джинси класичні та сучасні водночас.

Хто така жінка J Brand у трьох словах?

Допитлива, зацікавлена і віддана.

Що б ви порадили для більш етичного підходу до моди з погляду стилю і споживчих звичок?

Я не думаю, що більшість людей розуміють, які ми сильні. Споживачі є королями, і якщо вони щось говорять і об'єднуються, то можуть колективно справити величезний вплив. Немає розумної причини, чому стиль повинен піддаватися ризику через етичний підхід до моди.

Крісті Тарлінгтон

Ті, у кого немає засобів для придбання люксових, екологічно чистих речей, як вони можуть одягатися і здійснювати покупки без шкоди навколишньому середовищу?

Щодня зростає попит на екологічно чисті речі за доступними цінами, і все більше компаній вирішують цю проблему. Можливо, ще кілька років тому це було складним завданням, але зараз – ні. Стійкість не є синонімом недосяжності.

Які ваші улюблені речі в гардеробі, що не шкодять навколишньому середовищу?

Джинси J Brand і кілька речей з екологічної лінії H&M.

Що ви рекомендуєте робити на регулярній основі для більш стійкого життя?

Ми всі можемо зробити свій внесок. Я велика шанувальниця перепрофілювання речей.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.