До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Girl Power: Мері Фуртас — про пристрасть до вечірок, модний бізнес та амбіції

Львівська it-girl Мері Фуртас зуміла трансформувати пристрасть до вечірок і запальних танців у бізнес, про який говорить весь світ.

Мэри ФуртасБра з переробленого поліаміду й еластану, CULTNAKED; спортивні штани з нейлону, Louis Vuitton; два браслети, латунь, усе — 1017 ALYX 9SM (theicon.ua); каблучка, срібло, позолота, Poche Jewelry; каблучка, рожеве золото, кераміка, Boucheron
Про кар’єру

З раннього дитинства мама прищепила мені любов до Vogue — разом ми гортали випуски журналу й фантазували, як будемо носити речі з його сторінок. За переглядом модних картинок я вирішила стати фотографом і в 16 років почала робити перші знімання, а у 21 — вперше знімала для Vogue. Пізніше я захотіла створити свій бізнес — так народився мій бренд.

Реклама
Бавовняна футболка, Totême (symbol.ua); спідниця-шорти з поліакрилу й шовку, CULTNAKED; чокер, латунь, Paco Rabanne (asthik.com); вовняний жакет, вінтаж
Про бізнес

Проєкт CULTNAKED почався з простої ідеї — я вигадувала ідеальне вбрання для party girls, якою є і сама. Узявши за основу тенісну форму, ми розробили skort — це обтислі міні з припасованими шортами, які не дають спідниці задертися під час танців. Все закрутилося, коли наша skort потрапила в Instagram it-girl Керолайн Вріланд, онучки головної редакторки американського Vogue епохи 1960-х. Згодом у нашому вбранні з’являлися Кендалл і Кайлі Дженнер, Аріана Гранде виступала в CULTNAKED на першому концерті після дворічної паузи, про нас написав американський Forbes. Але справжній успіх будується не на спалахах активності в Instagram — це результат копіткої щоденної праці.

Мюлі з поліестеру, Zara; шкіряні босоніжки, Magda Butrym; шкіряні слінгбеки, Prada
Про натхнення

Я хочу стати успішною badass woman, яка надихатиме дівчат. У дитинстві в мене було стільки планів і мрій, та в поле зору не потрапляли підхожі рольові моделі, а глобальний успіх здавався геть недосяжним. Мені хочеться, щоб, спостерігаючи за мною, дівчата знали: все, про що вони мріють, здійсненно — і немає дверей, які їм не до снаги відчинити.

Про сім’ю

Чоловік — мій надійний тил, він підтримує мене в усьому. У нас прекрасна дочка Леона. Щастя й добробут рідних — пріоритет для мене, і моя сім’я це знає. Одні з найважливіших проривів у бізнесі припали на перші шість місяців життя моєї дитини — я дуже багато працюю, постійно подорожую, але за першої-ліпшої нагоди прагну додому, до дочки. Хочу бачити, як вона росте й пізнає світ, — це надихає і дає сил рухатися вперед.

Топ з веганської шкіри, CULTNAKED; шкіряна сумка, By Far; сережка-кафа, латунь, перли, Magda Butrym (theicon.ua); окуляри, вінтаж
Про стиль

Я вибираю одяг, який можу носити часто та з будь-якої нагоди, і загалом сповідую принцип: якість, а не кількість. У моєму гардеробі багато шкіряних речей, які я міксую з вільними бавовняними футболками, спортивними штанами й толстовками. Люблю відверте вбрання — мені подобається провокувати й привертати увагу. Моя найекстравагантніша покупка? Одного разу я самостійно вирушила до Boucheron — придбала собі каблучку Quatre, зібрану з чотирьох зчленовань. Ця прикраса допомагає мені почуватися супержінкою.

Два браслети, латунь, усе — 1017 ALYX 9SM (theicon.ua); сумка з латуні, прикрашена лелітками, Paco Rabanne
Про амбіції

Я збираюся збудувати мільярдний бізнес — етичний, без шкоди для природи й суспільства. Може звучати дещо самовпевнено, але мені хочеться створити спільноту, у якій жінки різного віку почуватимуться здатними домагатися й досягати всього, про що мріють. Це те, що я хочу прищепити своїй дочці, — бути сміливою, адже всі задатки для того, щоб бути щасливою, є в кожної.

Вовняний жакет, Magda Butrym (symbol.ua); шорти з акрилу, нейлону й вовни, David Koma (symbol.ua); шкіряні слінгбеки, Prada; кольє, срібло, каблучка, срібло, позолота, все — Poche Jewelry; каблучка, рожеве золото, кераміка, Boucheron

Фото: Lesha Lich

Стиль: Venya Brykalin

Зачіски: Sasha Vetrova

Макіяж: Olha Ostapchuk

Асистент стиліста: Myroslava Kovalenko

Продюсер: Marina Sandugey-Shyshkina

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.