До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Femme Fatale: Летиції Касті – 40 років

11 травня французькій супермоделі Летиції Касті виповнюється 40 років. Красива і успішна, вона одна з культових моделей 90-х. У серпні 1998 року дівчину назвали "Найгарячішою моделлю року" за версією американського музичного журналу Rolling Stone, а через 20 років вона отримала ще й титул "Найсексуальнішої жінки в світі".

Летиція Каста у рекламній кампанії Saint Laurent весна-літо 2018

Сама Каста зізнається, що ніколи не хотіла бути моделлю – у підлітковому віці їй не вистачало впевненості в собі. "Насправді, моєю метою завжди була акторська гра. Мене переповнювали емоції, які я так хотіла висловити. Я обрала модельну дорогу, тому що це був єдиний спосіб стати актрисою", – розповідає француженка.

Реклама
Летиція Каста в рекламній кампанії Alberta Ferretti осінь-зима 2003/2004

Історія успіху Касти почалася після перемоги в конкурсі краси в 15 років, коли модельний скаут зауважив Летицію на пляжі Корсики. Перші зйомки пройшли вдало, дівчина швидко стала однією з найвідоміших "new face", а незадовго до її 16-річчя – обличчям рекламної кампанії Guess.

Летиція Каста для рекламної кампанії Guess

З 18 років дівчина вже була ангелом Victoria`s Secret, але справжній прорив стався коли вона потрапила на обкладинку французького ELLE.

Летиція Каста на подіумі шоу Victoria's Secret, 1997

Потім француженка з'явилася на більш ніж 100 обкладинках журналів, а 1999 року модель потрапила на сторінки календаря Pirelli.

Летиція Каста для календаря Pirelli, 1999

Наприкінці дев'яностих вона вже регулярно брала участь в Тижнях моди. Летиція була музою Іва Сен-Лорана, який завжди наполягав на тому, що вона не модель, а актриса.

Летиція Каста з Івом Сен-Лораном

1999 року модель зіграла свою першу роль, прекрасну Фалбалу у фільмі "Астерікс і Обелікс проти Цезаря". З тих пір Каста зосередилася саме на кар'єрі кіно і вже рідше з'являлася на подіумі. Найбільшим її успіхом стала роль Бріджит Бардо у фільмі "Генсбур. Любов хулігана".

Летиція Каста у фільмі "Генсбур. Любов хулігана"

Сьогодні Каста продовжує і зніматися в кіно, і працювати з модними брендами. 2018-го вона стала обличчям аромату Nina Ricci L'Extase, представляє поточну весняно-літню колекцію Saint Laurent, і не втомлюється зніматися для глянцевих журналів всього світу.

Летиція Каста в рекламній кампанії аромата L'Extase

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.