До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Дизайнер Серджіо Россі помер від коронавірусу

З Італії, у якій зараз бушує епідемія коронавірусу, прийшли сумні новини — через COVID-19 помер італійський дизайнер Серджіо Россі, засновник взуттєвої марки Sergio Rossi. Йому було 84 роки.

Серджіо Россі

Кілька днів тому синьйор Россі потрапив до лікарні містечка Чезена, у якому жив, але лікарі не змогли його врятувати. До того ж сам Россі активно допомагав у боротьбі проти пандемії у своїй рідній країні — перераховував до благодійних фондів кошти від онлайн-продажів, а також 100 000 євро окремо від цього передав на початку березня в лікарні.

Реклама

Серджіо Россі народився 1935 року в Сан-Мауро-Пасколі, італійській провінції Емілія-Романья, яка є одним з центрів взуттєвої індустрії Італії. Маленький Серджіо з дитинства знав, що присвятить себе саме взуттєвій справі, опановуючи цих навичок у батька в майстерні. Потім він поїхав вчитися до Мілану, а через два роки переїхав до Болоньї. У 1966 році він вирішив розширити сімейний бізнес і відкрив у рідному місті невелику фабрику. Дизайнер зробив ставку на літнє взуття й цей розрахунок себе виправдав — його сандалі вподобали чи не всі італійки. Згодом Россі почав співпрацювати з такими брендами, як Dolce & Gabbana, Versace й Alaїa, надаючи їм взуття для модних шоу. Такий маневр допоміг йому отримати міжнародну популярність і активно розвивати бренд далі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.