До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бурхлива психоделіка: що слід знати про принти Еміліо Пуччі

Італійський дизайнер Еміліо Пуччі, який народився 20 листопада 1914 року, відомий своїми яскравими геометричними візерунками й барвистими кольорами. Він був членом старої флорентійської дворянської сім'ї, навчався в Сполучених Штатах, у час Другої світової війни служив пілотом-бомбардувальником ВПС, а тоді працював в італійській палаті депутатів. Згодом він заснував і очолив знаменитий лейбл, який обожнювали кінозірки, перші леді та члени королівської сім'ї.

Колекція лижних костюмів Emilio Pucci

Модна кар'єра Еміліо Пуччі почалася 1947 року, коли він створив революційне лижне вбрання, яке для Harper's Bazaar сфотографували на швейцарських схилах. Відмовившись від життя аристократичного гламуру, дизайнер-самоучка відкрив на Капрі бутик, присвячений простому курортному одягу, що скоро став всесвітньо популярним.

Реклама

"Веселощі — один з найважливіших елементів, які я привніс у моду, — сказав одного разу Пуччі. — Я привніс їх через колір". Дизайнеру вдалося вдихнути життя і барви в індустрію, без страху протистояти тодішнім тенденціям. Психоделічні мотиви його модного Дому прикрашали гардероби таких модних ікон, як Жаклін Кеннеді і Мерилін Монро. До слова, остання взагалі попросила поховати її в одязі Emilio Pucci.

Верушка в Emilio Pucci для Vogue US, 1969

Ще до середини 1960-х років міжнародна модна преса охрестила флорентійського дизайнера "принцом принтів". З початку 1950-х років Пуччі застосовував свої барвисті абстрактні візерунки в кераміці, підлогових покриттях і для меблів. Він був першим модельєром, який вийшов на ринок декоративних предметів та заснував успішний бренд, який існує дотепер. У 1960-х роках Пуччі створив уніформу для авіакомпанії Braniff Airways, а 1971 року придумав костюми для космічної місії "Аполлон-15". Він також був першим, хто побудував імперію без розпродажів, чим вказав шлях до маркетингових планів на майбутнє без створення фактичного маркетингового плану.

Мерилін Монро в Emilio Pucci

Ключем до успіху Пуччі стала його чітко визначена естетична система. Вона дала змогу проникнути на "незнайомі території" не лише дизайну одягу, а й предметів інтер'єру. Велика частина його робіт почалася з нового дизайну шарфа. Наприклад, принт Vivara 1960-х років навіяний серпоподібною формою острова Іскія, розміщеного в Неаполітанській затоці. Пізніше цей мотив взяли для партнерства з німецькою порцеляновою компанією Rosenthal. Vivara — як і інші дизайни, такі як Emilio, Lamborghini і Ovali — з'являється на рушниках, подушках і навіть на вітрилі яхти Wally з ручним розписом. Vivara — це також назва першого аромату Pucci, який створили 1965 року.

Emilio Pucci осінь-зима 1997/1998

"Справжня елегантність — це свобода вираження", — казав Пуччі. Дизайнер "звільняв" жінок у 1950-х і 1960-х роках завдяки своїм калейдоскопічним принтам і легким джерсі. Його візерунки у відтінках яскравої фуксії, герані, бірюзи та жовтого кольору так вражали, що занадто довгий розгляд цієї психоделії міг би легко конкурувати з більшістю галюцинаторних препаратів. Так, ці захопливі малюнки, безперечно, зачарували світ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.