До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фактів про Симона Порта Жакмю

16 січня виповнюється 28 років французькому дизайнеру Симону Порту Жакмю, якого називають одним із найталановитіших представників молодого покоління і вже пророкують йому місце креативного директора Celine. А поки чутки не підтвердилися, Vogue.ua наводить ключові факти з життя та кар'єри іменинника.​

Симон Порт Жакмю
Все про мою матір

Симон Порт Жакмю заснував бренд Jacquemus в 2010 році, а причиною цього стала раптова смерть його матері, якій він зараз і присвячує всі свої колекції. "Мама померла і я зрозумів, що більше не можна втрачати час, тому перервав навчання і почав робити те, про що завжди мріяв. Все починалося просто – я зробив першу колекцію, опублікував її лукбук в мережі і вона справила враження".

Реклама
Jacquemus весна-літо 2017
У колекції Jacquemus весна-літо 2018 дизайнер знову згадує про матір і дитинство в Провансі
Улюблений Марсель

Ще одне невичерпне джерело натхнення Жакмю – це Марсель. Відлуння міської архітектури або його гучної атмосфери раз по раз читаються в колекціях дизайнера. Наприклад, жовто-біла смужка з колекції весна-літо 2015 – це алюзія на тему пляжних парасольок, які Симон Порт пам'ятає з дитинства.

Jacquemus весна-літо 2015
Не просто показ

Кожен показ Jacquemus Симон Порт Жакмю перетворює на справжню виставу. Наприклад, одну з колекцій він показав у публічному басейні, а під час другого шоу вивів на подіум білого скакуна. При цьому колекції дизайнера більше тяжіють до мінімалізму, хоч і не позбавлені складних конструкторських, а точніше деконструкторских рішень. Сам Жакмю про свій одяг говорить, що батько вчив його простоті, і про неї він думає постійно.

Jacquemus весна-літо 2016
Уплив Рей

Величезний вплив на кар'єру молодого француза зробила Рей Кавакубо, яка побачила його третю за рахунком колекцію в одному з токійських шоу-румів. Вона була повністю зроблена з вовни і точністю своїх ліній якраз і привернула увагу засновниці Comme Des Garcons. Потім більше двох років дизайнер працював на японський бренд асистентом з продажу, так як йому потрібно було заробляти гроші на життя і колекції, які він створював ночами. Надалі Dover Street Market – ритейл-проект Рей Кавакубо і її чоловіка Едріана Йоффе – став першим закупником бренду Jacquemus. І понеслося.

Рекламна кампанія Jacquemus
LVMH Prize

Еще одной важной ступенью в построении карьеры для Жакмю стало участие в престижном конкурсе для молодых дизайнеров LVMH Prize, в котором он стал финалистом. Эта карьерная победа принесла ему не только популярность, но и позволила познакомиться с инсайдерами индустрии, которые теперь пристально следят за талантливым французом и всячески помогают ему, отчего слухи о месте креативного директора Celine и не кажутся такими нереальными.

Симон Порт Жакмю з членами журі LVMH Prize Дельфін Арно і Карлом Лагерфельдом

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.