До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

4 різдвяні традиції британської королівської сім'ї

У Британії святкують Різдво трохи інакше, ніж в Америці, а королівська сім'я має свої власні, унікальні традиції. Королівське Різдво є поєднанням офіційних заходів і затишних зустрічей з завантаженим графіком протягом двох днів. Vogue UA розповідає про 4 головні різдвяні традиції британської королівської сім'ї.

Різдвяна листівка Кейт Міддлтон і принца Вільяма, 2018
Місце перебування

За традицією вся королівська сім'я проводить Різдво в Сандрінгемському палаці. Приватна садиба Віндзорської династії розміщена в Норфолку на 20 000 акрах мисливських угідь. Королева Єлизавета II і принц Філіп зазвичай залишають Лондон на громадському потязі за кілька днів до свята і залишаються у резиденції до початку лютого. Цього року до них приєднаються Кейт Міддлтон і принц Вільям з дітьми, а герцогиня і герцог Сассекські вирішили провести різдвяні свята окремо, з мамою Меган Маркл.

Реклама
Королева Єлизавета II з синами принцом Ендрю і принцом Едвардом, 1971
Королева Єлизавета і принц Філіп прикрашають різдвяну ялину, 1969
Різдвяний святвечір

У Переддень Різдва, ввечері 24 грудня, вся сім'я збирається в Сандрінгемському палаці, щоб обмінятися різдвяними подарунками. Зазвичай дарунки мають практичний характер, а не грошову цінність. Так, наприклад, принцу Джорджу подарують цього року набір для малювання і щось для футболу. Ввечері всю сім'ю чекає урочиста вечеря з дрес-кодом black-tie.

Королева Єлизавета II, королева-мати і принц Вільям гуляють з вікарієм церкви Святої Марії Магдалини біля Сандрінгемського палацу на Різдво, 1988
Принцеса Діана з синами, Гаррі і Вільямом, біля церкви Святої Марії Магдалини на Різдво, 1994
Різдвяний ранок

Королівська родина традиційно відвідує дві церковні служби в різдвяний ранок. Спочатку вони йдуть на приватну сімейну службу в церкві Святої Марії Магдалини, а тоді – на офіційну державну службу, яка починається об 11:00 ранку. Вся сім'я, крім королеви Єлизавети II, разом ходить до церкви, а навколо неї збираються натовпи охочих поглянути. З чуток, цього року принц Джордж і принцеса Шарлотта здійснять свою першу різдвяну прогулянку від Сандрінгемського палацу до церкви Святої Марії Магдалини.

Герцогиня Кембриджська збирає квіти у доброзичливців на різдвяній церковній службі біля Сандрінгему, 2014
Кейт Міддлтон, принц Вільям, Меган Маркл і принц Гаррі йдуть до церкви, 2018
Різдвяний день і вечір

Після відвідин церкви настає час обіду в Червоній вітальні Сандрінгемського палацу, де рум'яна індичка є головною різдвяною стравою. Потім щорічно королева звертається до британської нації із привітанням, яке виходить о 3 годині дня. Вся родина збирається, щоб послухати промову Її Величності. Тоді є час для сімейних ігор у дворі і перегляду фільмів в бальному залі.

Перше різдвяне звернення королеви Єлизавети II до британської нації, 1952
Меган Маркл вперше провела Різдво в Сандрінгемі, 2017

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.