До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 фактів про топмодель Аню Рубік

12 червня 2022 року Ані Рубік виповнюється 39 років. Розповідаємо, що потрібно знати про видатну топмодель польського походження.

Зріст: 177 см

Реклама

Сьогодні звання "топмоделі" та "секссимволу" дещо знецінюють інші заслуги Рубік: Аня – справжня захоплена активістка, а її публікації в інстаграмі – готова добірка плакатів для ліберальної демонстрації. Теми, що хвилюють Рубік, важливі й різноманітні: вона однаково переживає і за державну політику своєї батьківщини, і через ксенофобію, яку у Польщі досі не перемогли. Аня, наприклад, протестувала проти сумнозвісної судової реформи. "Без конституції та вільних судів не буває демократії!" – написала Рубік на своїй сторінці. Крім того, Рубік підтримує польський прайд ("Парад рівності у Варшаві… серцем ми з вами!"), публікує профем-відео, виступає на захист трансґендерних людей,

Аня Рубік народилася в польскому Жешуві 12 червня 1983 року. Підростаючи, вона жила в Греції, Канаді та Південній Африці і почала працювати моделлю після закінчення британської середньої школи в Парижі. Рубік можна побачити в численних редакційних статтях для Vogue, Numero, Harper's Bazaar тощо. Більше інформації та світлини Ані можна знайти на її сайті: AnjaRubik.com. Аня також є головним редактором журналу 25.

Майбутня топмодель народилася у родині ветеринарів Еви та Анджея Рубік. Коли вона була маленькою, сім'я часто переїжджала: з Польщі до Греції, з Греції до Канади, а з Канади вже до Південної Африки. Саме там Аня побачила відеокліп Джорджа Майкла Too Funky, в якому знялися Лінда Євангеліста, Тайра Бенкс, Надя Ауерман та інші супермоделі 90-х. Їхня краса так вразила 10-річну Аню, що та вирішила: на неї чекає така ж сама блискуча кар'єра. "Я дивилася на цих красивих і сексуальних жінок й думала: "Весь світ біля їхніх ніг". Я захотіла стати однією з них", – розповідає Рубік.

"Моделінгом я почала займатися ще раніше, коли мені було 15-16 років, – каже вона, – У 15 я "зробила" кутюрний Chanel, а потім була на "ексклюзиві" у Маквїна в Лондоні".

Vogue Paris включив її до списку 30 найкращих моделей нульових років, а на сайті models.com вона міцно тримається у рейтингу Топ-50 зі званням "ікони індустрії".

На початку десятих років Рубік, переїхавши до Нью-Йорку, познайомилася з молодим (і за великим рахунком нікому не відомим) дизайнером з Італії Ентоні Ваккарелло. Опинившись у його майстерні, Рубік була в захваті: сексуальне чорне вбрання дуже резонувало з тим, яким свій стиль бачила сама топмодель. Після кількох місяців дружби Аня Рубік попросила дизайнера пошити їй сукню на Met Gala 2012, темою якого стали "неможливі розмови" Ельзи Скіапареллі та Міучі Пради. "Я попросила дозволу у Vogue надягти сукню дизайнера, яку виберу сама. Вони запитали, хто це буде, на що я відповіла: "Ну це молодий дизайнер, якого ви, мабуть, не знаєте. Але має велике майбутнє; його ім'я – Ентоні Ваккарелло". Тоді я сказала, що він може зробити все, що завгодно, але з двома умовами: сукня буде сексуальною і не буде чорною. Ентоні розлютився, бо не працював з кольором, і пошив для мене біле вбрання. Він був таким провокаційним, що змусив буквально всіх говорити про нього", – розповіла топмодель того ж Purple. Цю сукню Аня зберігає досі.

Вона з'явилася на обкладинці першого польського Vogue.

У червні 2017 року Condé Nast International оголосив, що планує запустити ще один Vogue, цього разу в Польщі. Головним редактором нового видання призначили Філіпа Ніденталя, який до цього керував редакцією Esquire і відділом моди польського Harper's Bazaar. Перший номер місцевої біблії моди вийшов лише через дев'ять місяців. На його обкладинці з'явилися дві найвідоміші польські моделі — Малгожата Бела і, звісно, Аня Рубік, а зняти історичний кадр довірили Юргену Теллеру. "Зустрічайте Vogue Polska!" — написала Рубік в інстаграмі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.