До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 архівних фотографій знаменитостей в тільниках

Класична футболка з темно-синіми і білими смужками вже протягом десятиліть залишається головною базовою річчю, непідвладною ні часу, ні стрімко мінливим трендам. Вперше вона з'явилася в побуті далекого 1858 року у Франції, правління якої ввело смугастий верх як частину уніформи моряків французького флоту у Бретані. Оригінальний дизайн мав 21 смугу, що означало 21 перемогу Наполеона.

Французький моряк у формі, початок XX століття

Після відвідин французького узбережжя Коко Шанель надихнулася культовими смугами і представила їх світу моди як елемент дизайну у своїй колекції. Такі знаменитості як Мерилін Монро, Пабло Пікассо, Бріджит Бардо і Жан-Поль Готьє, допомогли тільнику пустити коріння у світ моди. Голлівуд звернув увагу на річ у 1950-х роках завдяки образам Джеймса Діна в фільмі "Бунтар без причини", Кері Гранта у фільмі "Спіймати злодія" і Одрі Гепберн у стрічці "Кумедна мордочка". 1965 року Енді Воргол зняв картину Kitchen, в якій Еді Седжвік носила смугастий топ з чорними колготками, після чого цей елемент одягу став синонімом фірмового стилю Воргола протягом 1960-х років. У добірці фото показуємо, як ці культові особистості носили одну з головних базових речей гардеробу.

Реклама

<b>telnyashka vintage</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.