До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Британська королівська сім’я на прем’єрах фільмів про Джеймса Бонда

28 вересня в Лондоні відбулася світова прем’єра нового фільму про Джеймса Бонда "Не час помирати", а на червоній доріжці з’явилися не тільки виконавці головних ролей, а й члени британської королівської сім’ї — герцоги Кембриджські й принц Чарльз із Каміллою, герцогинею Корнуольською. Для всіх з них — це не перший досвід, а однією з найвідоміших прихильниць бондіани у світі є королева Єлизавета II, яка до цього не один раз відвідувала прем’єри нових історій про агента 007. Ми згадали найяскравіші появи представників британської монархії на прем’єрах фільмів про Бонда.

Королева Єлизавета II
Королева Єлизавета II

Вперше королева Єлизавета II відвідала прем’єрний показ фільму про Джеймса Бонда в 1967 році. Це був п’ятий фільм про британського спецагента, який називався "Живеш тільки двічі", а самого 007 тоді неперевершено зіграв Шон Коннері. Під час цього візиту королева поспілкувалася із самим актором і його дружиною Даян. З не меншим ентузіазмом Єлизавета II потім знайомилася з Пірсом Броснаном у 2002-му й Деніелом Крейгом у 2006-му. Останній тоді тільки прийшов на "посаду" Джеймса Бонда у фільмі "Казино „Рояль"".

Реклама
Даян Сіленто, Шон Коннері й королева Єлизавета II, 1967
Пірс Броснан і королева Єлизавета II, 2002
Королева Єлизавета II й Деніел Крейг, 2006
Принцеса Діана

Залюбки прем’єри фільмів про Джеймса Бонда відвідувала й принцеса Діана, яка на червоній доріжці заходу мала набагато ефектніший вигляд за багатьох інших кінозірок. Її перший вихід відбувся 1981 року, коли вона ще не стала офіційним членом королівської сім’ї. Тоді вона прийшла на перегляд стрічки "Тільки для твоїх очей" у супроводі принцеси Маргарет. Від юної Діани в романтичній червоній сукні Bellville Sassoon з делікатним сяянням і на тонких бретельках неможливо було відвести погляду. Цей образ потім використали в четвертому сезоні серіалу "Корона".

Принцеса Діана, 1981

Наступна поява принцеси Діани була ще яскравішою. У 1983-му, вже в статусі принцеси Уельської, вона відвідала прем’єру стрічки "Восьминіжка", у якій агент 007 розслідує вбивство агента 009 в Східному Берліні. Цього разу її вибір припав на білу вузьку сукню з відкритим плечем, що окреслювала її тендітну фігуру. Цей образ незмінно входить до списків найкращих виходів Діани.

Принцеса Діана, 1983
Принцеса Діана, 1983

Ще за два роки принцеса Діана зробила ставку на срібло й плісування. У русі ця сукня була подібна до розплавленого металу, а створив її друг принцеси — дизайнер Брюс Олдфілд. До речі, недавній вихід герцогині Кетрін на прем’єрі "Не час помирати" в золотій сукні Jenny Packham став омажем саме цьому образу.

Принцеса Діана, 1985
Принцеса Діана, 1985

У 1987-му для прем’єри фільму про Бонда "Іскри з очей" вона вибрала вже максимально ніжний образ сучасної принцеси. До речі, саме ця бальна сукня слугувала референсом для творців фільму "Спенсер. Таємниця принцеси Діани". Тільки подивіться на Крістен Стюарт у сукні Chanel на постері до фільму і все стане ясно.

Принцеса Діана, 1987
Кетрін, герцогиня Кембриджська

28 вересня 2021 року герцогиня Кембриджська стала справжньою зіркою на червоній доріжці фільму "Не час помирати". Її золота іскриста сукня Jenny Packham ідеально окреслювала тендітну фігуру герцогині. Доповнили образ великі сережки.

Принц Вільям і герцогиня Кетрін, 2021
Герцогиня Кетрін, 2021

Однак це була не перша поява Кейт Міддлтон на прем’єрі фільму про Джеймса Бонда. Її дебют відбувся ще у 2015-му. Разом з принцом Вільямом вони прийшли подивитися стрічку "Спектр". Шість років тому герцогиня Кембриджська зробила ставку на романтичний образ.

Герцогиня Кетрін і принц Вільям, 2015
Герцогиня Кетрін і Деніел Крейг, 2015
Камілла, герцогиня Корнуольська

Любить відвідувати прем’єри фільмів про Джеймса Бонда й Камілла, герцогиня Корнуольська. Разом з принцом Чарльзом вони одними з перших подивилися "Скайфолл" у 2012-му, а також останній фільм про агента 007 "Не час помирати".

Принц Чарльз і герцогиня Корнуольська, 2012
Герцоги Кембриджські, принц Чарльз і герцогиня Корнуольська, 2021

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.