До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

7 найбільш обговорюваних образів за всю історію церемонії "Оскар"

24 лютого відбудеться одна з найочікуваніших церемоній року – "Оскар", червона доріжка якої для багатьох набагато цікавіша від основної частини. Знаменитості за півроку починають підготовку до неї, стилісти шукають найкращі образи, а фотографи готові знімати курйозні моменти. Vogue.ua згадує найбільш обговорювані образи за всю історію церемонії.

Дженніфер Лоуренс, 2013
Барбра Стрейзанд, 1969

Сьогодні прозорим вбранням на червоній доріжці нікого не здивувати, але 1969 року поява Барбри Стрейзанд у напівпрозорому штанному костюмі стала сенсацією. У той рік вона отримала статуетку за роботу у "Смішній дівчині" і їй довелося вийти на сцену. Пізніше Стрейзанд розповідала, що вона сама не знала, що при світлі софітів ця тканина має настільки прозорий вигляд, і що наступного разу точно вибере щось більш консервативне.

Реклама
Барбра Стрейзанд, 1969
Шер, 1986

Недавня поява Кім Кардаш'ян у вінтажній провокаційній сукні Thierry Mugler з кутюрної колекції 1998 року переполошила соціальні мережі. Цікаво, що б відповіли сучасні моралісти на образ співачки Шер, яка 1986 року відвідала премію "Оскар" у не менше відкритій сукні, створеній для неї її другом Бобом Макі. Кажуть, що це вбрання артистка одягнула на знак протесту діям деяких кіноакадеміків щодо неї.

Шер, 1986
Селін Діон, 1999

Сьогодні Селін Діон називають королевою кутюра, але пристрасть до неординарних образів у неї була завжди. Наприклад, 1999 року на червоній доріжці "Оскара" вона з'явилася в ефектному штанному костюмі John Galliano. Його особливою рисою став смокінг, наче одягнений задом наперед, і капелюх зі скошеними полями. В ті часи штани на червоній доріжці були справжнім викликом, більшим ніж "гола сукня".

Селін Діон, 1999
Бьорк, 2001

Хто не пам'ятає ісландську співачку Бьорк у сукні у вигляді лебедя? Навіть далекі від світу моди і кіно люди напевно зустрічали це фото на просторах інтернету. При цьому фотографії не передають того, що на захід Бьорк прийшла з шістьма страусиними яйцями, які хаотично залишала посеред червоної доріжки. В інтерв'ю журналу GQ вона тоді розповідала, що до неї постійно підходили люди, що намагалися їй їх повернути.

Бьорк, 2001
Анджеліна Джолі, 2012

#AngiesRightLeg – цей хештег просто заполонив соціальні мережі після церемонії "Оскар" 2012 року. Ефектна поза Анджеліни Джолі в оксамитовій сукні з високим розрізом стала одним з найбільш пам'ятних моментів у новітній історії премії. Шанувальники навіть створили Twitter-аккаунт, присвячений її лівій нозі, адже всесвітньо відомою на весь світ тоді стала тільки права.

Анджеліна Джолі, 2012
Дженніфер Лоуренс, 2013

Ця сукня Christian Dior, створена бельгійцем Рафом Сімонсом, увійшла в історію завдяки незграбному моменту – акторка Дженніфер Лоуренс спіткнулася у ній і впала під час того, як піднімалася на сцену за своїм першим "Оскаром". Схоже на хмару вбрання мало ефектний вигляд на сходинках, а сама Лоуренс була в ньому схожою на лебедя.

Дженніфер Лоуренс, 2013
Ріта Морено, 2018

Минулого року акторка Ріта Морено прийшла на церемонію у переробленій сукні Oscar de la Renta, яку вона ж одягала сюди 1962 року. Причому сучасний варіант виявився набагато сміливішим: відкрите декольте замість глухого коміра і велика прикраса як ефектне доповнення.

Ріта Морено, 2018/1962

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.