До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

12 знакових королівських весіль

Королівські весілля завжди привертають увагу публіки. За тим, як принц Вільям і Кейт Міддлтон обмінювалися клятвами у вічному коханні 2011 року по всьому світу спостерігало 2 мільярди людей. Можливо, це тіари, 8-метрові шлейфи або наречені в парадному мундирі так подобаються глядачам. Можливо, вся справа у традиціях: багатовікові обряди, позолочені карети і свита. А може, нам просто хочеться дивитися на казку в реальному житті. Напередодні весілля принца Гаррі і Меган Маркл Vogue.ua згадує найбільш знакові королівські одруження – від Грейс Келлі і принца Реньє III до короля Джігме Кхесара Намг'яла Вангчука і Джецун Пеми, королеви-консорта Бутану.

Принц Вільям і Кейт Міддлтон
Принц Уильям и Кейт Миддлтон свадебное фото

Коли: 29 квітня 2011 року
Де: Вестмінстерське абатство

Реклама

Принц Вільям і Кейт Міддлтон зустрілися 2001 року, коли обидва були студентами в Сент-Ендрюському університеті Шотландії. 2003-го вони почали офіційно зустрічатися, і після короткого розставання в 2007, знову були разом. Про свої заручини пара оголосила в 2010-му.

Принц Реньє III і Грейс Келлі

Коли: 18 квітня 1956 року
Де: Тронний зал Князівського палацу Монако

Американська актриса Грейс Келлі і принц Реньє III познайомилися на Лазурному березі 1955 року. Рік по тому, пара одружилася, а Келлі залишила акторську кар'єру. У них було троє дітей: принцеса Стефанія, принцеса Каролін і принц Альберт ll. У 52 роки Грей Келлі загинула в автокатастрофі через серцевий напад.

Кронпринцеса Вікторія і Даніель Вестлінг

Коли: 19 червня 2010 року
Де: Церква Святого Миколая

Кронпринцеса Швеції, Вікторія, зустріла Даніеля Вестлінга 2002 року. Він був її персональним тренером і допомагав відновити здоров'я після проблем з порушенням харчування. Закохані одружилися через 8 років. після одруження з кронпринцесою, Даніель став принцом Швеції і герцогом провінції Вестерйотланд.

Принцеса Маргарет і Ентоні Армстронг Джонс

Коли: 6 травня 1960 року
Де: Вестмінстерське абатство

Молодша сестра королеви Єлизавети II, Маргарет, вийшла заміж за фотографа Ентоні Армстронга-Джонса. У них було двоє дітей. Після чуток про зраду пара розлучилася, разом вони прожили 18 років.

Принцеса Єлизавета і принц Філіп

Коли: 20 листопада 1947 року
Де: Вестмінстерське абатство

У 13 років, тоді ще принцеса Єлизавета, зустріла вісімнадцятилітнього принца Філіпа під час поїздки в Королівський військово-морський коледж, де той був кадетом. Після цієї зустрічі 1939 року пара почала листуватися, обмін любовними листами тривав до кінця Другої світової війни. Про свої заручини пара оголосила 1947 року.

Принцеса Монако Кароліна і Філіп Жюно

Коли: 28, 29 червня 1978
Де: Монте Карло

Принцеса Монако, Кароліна, познайомилася з французьким банкіром Філіпом Жюно 1976 року на диско-вечірці в Парижі. Через два роки після весілля пара розлучилася. У них не було дітей і шлюб був анулюваний Католицькою церквою.

Принц Чарльз і Діана Спенсер

Коли: 29 липня 1981
Де: St. Paul’s Cathedral

Принцеса Діана отримала світову славу 1981 року після новини про заручини зі спадкоємцем британського престолу, принцом Чарльзом. Любов і повагу вона заслужила завдяки своїй благодійній діяльності та вихованню двох синів, принца Вільяма і принца Гаррі. Чутки про подружні зради принца Чарльза послугували приводом для розірвання шлюбу 1996 року. Через рік, принцеса Діана загинула в автокатастрофі в Парижі зі своїм бойфрендом, єгипетським продюсером, Доді Фаєдом.

Принц Едвард і Волліс Сімпсон

Коли: 3 червня 1937 року
Де: Замок Канде

Принц Едвард став королем Великобританії 1936 року. Менше ніж за рік він залишив престол, щоб одружитися на Волліс Сімпсон, двічі розлученою світською пані зі Сполучених Штатів Америки. Після зречення престолу він отримав новий титул – герцог Віндзорський, а його дружина стала герцогинею.

Принц Філіп VI і Летиція Ортіс

Коли: 22 травня, 2004
Де: Собор Альмудена

Перед тим, як вийти заміж за принца Філіпа VI, Ортіс працювала журналісткою на телебаченні. Коли принц вперше побачив дівчину по телевізору, попросив спільного друга організувати зустріч. Після першої вечері 2002 року пара почала зустрічатися і оголосила про заручини 2003-го.

Принц Карл Філіп і Софія Хеллквіст

Коли: 13 червня 2015
Де: Королівський палац у Стокгольмі

Софія Хеллквіст, колишня модель і зірка реаліті-шоу випадково зустріла принца Карла Філіпа в ресторані 2010 року завдяки спільним друзям. 2011 року вони почали жити разом, а 2014-го принц зробив пропозицію руки та серця. Пара виховує двох дітей.

Король Джигме Кхесар Намг'ял Вангчук і Джецун Пема

Коли: 13 жовтня 2011 року
Де: Пунакха-дзонг

Король Джігме Кхесар Намг'ял Вангчук одружився з Джецун Пема, коли йому було 31, а нареченій 21. Під час оголошення заручин король сказав: "У багатьох може бути своє уявлення про те, якою має бути королева – неймовірно красивою, розумною і шляхетною. Я думаю, з часом і досвідом будь-хто може перетворитися в таку людину, потрібні лише зусилля. Для королеви найголовніше, в усі часи, бути хорошою людиною і бути непохитною в своєму прагненні служити людям і країні. Я знайшов таку людину і мою королеву, її звуть Джецун Пема".

Король Константин II та принцеса Анна-Марія

Коли: 18 вересня 1964 року
Де: Metropolis

Принцеса Анна-Марія зустріла свого троюрідного брата, принца Костянтина, 1959 року, коли йому було всього 13 років. Принц відвідував своїх батьків в Данії і був присутнім на зустрічі з королівською родиною. Тоді йому було 19. 1961 року вони зустрілися знову, вже тоді принц заявив про своє бажання одружитися. Після смерті батька 1964 року, Костянтин став королем і взяв Анну-Марію у дружини. У пари було п'ятеро дітей.

За матеріалами Vogue.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.