До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшов Тиждень чоловічої моди в Мілані сезону весна-літо 2023

У Мілані з розмахом пройшов Тиждень чоловічої моди весна-літо 2023. Під палким міланським сонцем бренди представили нові колекції й запропонували безліч нових способів стилізації одягу.

Fendi Menswear весна-літо 2023Fendi Menswear весна-літо 2023

У своїй новій колекції модний Дім Fendi досліджував поняття свободи, зокрема за допомогою активного використання джинсової тканини. Вона зіграла визначальну роль у колекції та застосувалась як для пошиття одягу просторих силуетів, так і для модернізації культової сумки Fendi Baguette. На контрасті з денімом Fendi представив класичний повсякденний чоловічий гардероб – знайомий кожному, але переосмислений відповідно до сучасних тенденцій.

Реклама
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

Донателла Версаче у своїй колекції Versace весна-літо 2023 працювала з фірмовими предметами одягу бренду та доповнювала їх класичним лоском. Архівний принт із зображенням посмертних масок став відправною точкою колекції й застосований для пошиття об'ємних та легких шовкових сорочок, які доповнювали традиційні жилети та штани.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

У новій колекції Prada Міучча Прада та Раф Сімонс зосередилися на ідеї самовираження і звернулися до архетипного чоловічого одягу – як-от костюм і макінтош – й тканин, як-то денім і шкіра. Дизайнери відзначили, що колекція базується на принципах комбінування і зіставлення; наприклад, класичний костюм поєднувався із коротким шкіряним мініжилетом у тон, а класичне пальто з чотирма ґудзиками — з випраною джинсовою тканиною.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023

Очікуваним доповненням до розкладу Тижня моди в Мілані став показ британського дизайнера Джонатана Андерсона. Одяг JW Anderson мав грайливий вигляд з деталями у вигляді керма велосипеда, зламаного скейтборда та штрихкодів, які навмисне виглядали з-під розрізів. Бренд також представив своєрідні аксесуари: взуття, вкрите мерехтливими кристалами, та сліпони, прикрашені автопортретом Рембрандта.

Giorgio Armani Menswear весна-літо 2023Giorgio Armani Menswear весна-літо 2023

Джорджіо Армані вкотре нагадав про власну незрівнянність. Одяг нової колекції був наповнений відчуттям легкості через неструктурований крій, прозорі тканини, шовкові аксесуари. До того ж, колекція виконана в безлічі відтінків блакитного, бежевого, білого, золотавого та екрю, що додало одягу додаткового ефекту невагомості.

Майбутній сезон весна-літо 2023 – це витончені силуети, загравання із вкороченими предметами одягу та контрасти у всьому. У прийдешньому сезоні попит матиме шкіра, незвичні топи та жакети з відрізаними рукавами й навіть боді. Водночас на подіумах брендів переважали розслаблені штани й більш мішкуваті джинси. Загалом, проаналізувавши колекції, представлені в Мілані, можна виокремити кілька очевидних трендів.

1. Короткі шорти. Торік і Prada, і Fendi зробили гучні заяви шляхом своїх суперкоротких шортів. Поки ще невідомо, наскільки вони стануть популярними в реальному житті, але дизайнери продовжують загравати з цим силуетом в сезоні весна-літо. Зокрема, Prada, Fendi, Etro і навіть більш традиційний Tod’s впевнено продемонстрували свої варіанти.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023
Fendi Menswear весна-літо 2023Fendi Menswear весна-літо 2023

2. Мішкуваті джинси. Тоді як шорти стають коротшими, джинси набувають дедалі розлогіших об'ємів. Резонуючи з жіночими тенденціями відходу від обтислих джинсів, на подіумах Мілана було повно мішкуватих чоловічих штанів з деніму в стилі Y2K, особливо у JW Anderson і 1017 Alyx 9SM.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023
1017 Alyx 9SM Menswear весна-літо 20231017 Alyx 9SM Menswear весна-літо 2023

3. Смугасті джемпери. Попри всю свою безтурботність та простоту, смугасті трикотажні светри та джемпери були популярним елементом у чоловічих колекціях, зокрема у JW Anderson, Prada та MSGM.

MSGM Menswear весна-літо 2023MSGM Menswear весна-літо 2023
Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

4. Майки та боді. Топи без рукавів можна вважати одним із найактуальніших трендів у чоловічих колекціях. Dolce & Gabbana підняли архіви бренду, зокрема колекції 1990-х і 2000-х років, і представили сучасні інтерпретації чоловічих топів. Versace зробив крок далі й продемонстрував боді з вирізами з боків.

Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2023Dolce & Gabbana Menswear весна-літо 2023
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

5. Взуття. Хоча більшість брендів і далі представляють нові модні кросівки, хвилю зацікавлення спричиняє інше — незвичні пари черевиків та чобіт. На контрасті з масивними черевиками багато брендів також оголювали ноги чоловіків: шльопанці, сандалі й босоніжки заповнили подіуми Мілану.

Prada Menswear весна-літо 2023Prada Menswear весна-літо 2023

6. Рожевий знову. Цей колір продовжує фігурувати в чоловічих та жіночих колекціях. У Versace представили пару розслаблених шовкових штанів разом із босоніжками, у JW Anderson — светр із принтом, а Marcelo Burlon запропонували класичний костюм у рожевому відтінку.

JW Anderson Menswear весна-літо 2023JW Anderson Menswear весна-літо 2023
Versace Menswear весна-літо 2023Versace Menswear весна-літо 2023

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.