До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вірджил Абло створив капсульну колекцію для Лувру

Вірджил Абло поділився спогадами про те, як вперше відвідав Лувр. Відразу після закінчення коледжу він сам подався до Парижа, залишився в гуртожитку і, за його словами, "вештався по місту цілими днями". "Я вперше побачив речі, які бачив лише в книжках з історії мистецтва. Це було і залишається сюрреалістичним досвідом, знати, що саме в цих стінах перебувають цивілізації мистецтва та ідей", – каже дизайнер про знаменитий музей. Можливо, саме ці спогади стали основою співпраці лейблу Абло Off-White і Лувру, для якого Вірджил створив колекцію толстовок і футболок на честь музейної виставки, присвяченої Леонардо да Вінчі.

У французькому музеї зараз триває велика виставка, присвячена 500-річчю від дня смерті легендарного художника. З вшануванням епохи Ренесансу, Абло інтерпретував полотна да Вінчі в фірмових логотипах і підписах бренду. Серед використаних картин – "Мадонна в скелях" і "Свята Анна з Мадонною і немовлям Христом". Нова колекція буде доступною в сувенірному магазині Лувру і на сайті музеї, а також в Off-White і онлайн-магазині Farfetch. Лукбук для капсули символічно зняли в музеї.

Реклама

Ідея Абло полягає в тому, щоб "працювати з творами, які, можливо, не були представлені широкій аудиторії". Це був стратегічний вибір. "Цією роботою я сподіваюся надихнути людей сісти за свої ноутбуки і провести деяке дослідження, щоб дізнатися більше про те, що вони бачать і носять. Щоб спонукати людей більше дізнатися про те, що вони бачать у музеї, відкрити їм цей світ", – каже дизайнер.

Абло вже давно виступає за демократизацію мистецтва і моди, і цей проєкт підкреслює його пристрасть. Були в нього і особисті причини займатися створенням цієї колекції: Абло відчуває, що він і да Вінчі мають щось спільне. "З самого початку моєї роботи було важливо довести, що будь-яке місце доступне кожному, незалежно від того, яким ексклюзивним воно є або може здаватися, – каже дизайнер. – Ви можете бути зацікавлені в тому, щоб виразити себе через більш ніж одну практику, і ваша творчість не має бути прив'язана тільки до однієї дисципліни. Я думаю, що Леонардо да Вінчі був, можливо, першим художником, який жив за цим принципом, і я теж намагаюся так робити".

<b>OFF_WHITE_LOUVRE</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.