До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Речі з історією: нова колекція Gunia Project Budenne

В основі нової капсульної колекції – буденні речі, доповнені деталями або декором з традиційної культури. Так, наприклад, принти на плащі ілюстратор Маша Гаврилюк збирала з вишивок рушників Київської, Чернівецької та Черкаської областей рубежу 19-20 століть. Ажурне шиття косинки повторює малюнки на рушниках Полтавської області.

Пелерина на блузі нагадує "млинець", який можна було побачити на верхньому одязі у Полтавській області наприкінці 19 століття. Спущені рукави, зібрані гофрованою брижею по шву – "пухликами" – створювали під враженням святкових і буденних сорочок Центральної України.

Реклама

"Повсякденні,"буденні" сорочки і рушники – це утилітарна краса. Їх шили і вишивали вручну, прикрашали ними побут і, водночас, вони були цим побутом. При цьому "піднесеність" була в кожній речі. Нову колекцію хотілося зробити належною: повсякденною і зручною, але з деталлю або елементом щедрої краси", – розповідає креативний директор Gunia Project Наталя Каменська.

Капсульну колекцію складають п'ять одиниць: два види плащів хакі (однотонний і з принтом), два види блуз (з кокеткою і пухликами, і з пелериною-"млинцем") і хусточки. Невеликий набір речей і їх варіацій – жест свідомий. Свідчить про велику мрію бренду виробляти унікальні, з історією, речі. Лукбук колекції Василина Врубльовська знімала на Житньому ринку.

<b>гуня</b>

Фото: Василина Врубльовська

Стиль: Наталія Каменська

Модель: Аліна Панюта (Kmodels)

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.