До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Жінки, котрі надихають": Фріда Кало стала Barbie

Сьогодні, 9 березня, найзнаменитіша в світі лялька святкує 59-й день народження. З цього приводу, у компанії Mattel, відомій своїми Barbie, з'явилася нова серія під назвою "Жінки, котрі надихають". Першим образом стала Фріда Кало, відома мексиканська художниця. Друга лялька присвячена Амелії Ергарт, першій жінці-пілоту, що перелетіла Атлантичний океан. Прототипом третьої Барбі стала Кетрін Джонсон – одна з перших темношкірих жінок-математиків, яка працювала над космічною програмою NASA. Джонсон також брала участь в запуску в космос перших американських астронавтів. Ляльки Фріди Кало і Амелії Ергарт надійшли в продаж 8 березня, черга Кетрін Джонсон настане 10-го березня. Одна "Барбі" коштує $ 29,99, тріо-сет – 80,99 доларів.

Barbie (Фріда Кало)

Варто відзначити, що з тих пір, як Фріда Кало померла 1954 року, її образ породив безліч популярних товарів – від блиску для губ до текіли. Цього разу родичі художниці не стали мовчати і виступили із заявою. "Місіс Мара Ромео, племінниця великої Фріди Кало, є єдиним власником прав на її зображення", – йдеться в заяві сім'ї. Чи знімуть ляльку з виробництва поки не відомо.

Реклама
Barbie (Фрида Кало)Barbie (Фріда Кало)
Barbie (Фрида Кало)Barbie (Фріда Кало)
Barbie (Фріда Кало)


Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.