До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Надприродне: як минув показ випускних колекцій в Polimoda

У флорентійській fashion-школі Polimoda відбувся показ колекцій випускників курсу Fashion Design під назвою Supernature. У межах шоу міжнародне журі обрало "Найкращу колекцію 2019 року".

Випускники Polimoda

Щорічний показ Polimoda – це демонстрація тих знань і навичок, що набувають студенти інституту протягом чотирирічного навчального курсу. 2019 року 22-ом майбутнім дизайнерам з числа всіх випускників напрямку Fashion Design пощастило представити результати своєї роботи. Кожен з них продемонстрував по шість вбрань, які показують "остаточний синтез творчої зрілості, що знаменує перехід від студента до дизайнера і його перший реальний крок у світ моди".

Реклама
Колекція Франческо Маландріні

2019 року легендарний мароккансько-ізраїльський дизайнер Альбер Ельбаз допомагав у ролі спеціального гостя з вибором фіналістів наставнику курсу Сарі Козловскі, директору відділу Освіти асоціації CFDA, і директору Polimoda, Данило Вентурі. До складу журі, яке оцінювало фіналістів, увійшли представники Vogue Italia, L'Uomo Vogue, Hypebeast, ASVOFF, Bryanboy, LEAF WeChat, Richemont, Alexander McQueen, Emilio Pucci, United Arrows, Alibaba Group, Karla Otto, Academy of Art in San Francisco, Central Saint Martins, Polimoda, CFDA, Pitti Immagine, а також художник Філіп Колберт, дизайнер Бернгард Вільхельм, модель Леа Т і фотограф Свен Марквардт.

<b>полимода 2019</b>

Журі обрало лінію чоловічого одягу HERD – la mandria, уродженця Тоскани, Франческо Маландріні, як найкращу колекцію 2019 року. Франческо створив позачасові речі, які пророчо відкрили показ Polimoda. За словами молодого дизайнера, його робота уособлює "дослідження людської поведінки".

"Одяг з піни стає одночасно формою захисту і перешкодою для руху, а яскраві неприродні кольори уособлюють належність до "стада" і нашої спільної долі. Клаустрофобне почуття втрати і дика меланхолія – головна нитка, яка пронизує всю колекцію. Ми звірі серед звірів, просто приручені щоденними взаємодіями і непередбачуваними втратами", – пояснює Маландріно.

Франческо Маландріні

Колекція Франческо Маландріні відображає концепцію Supernature, яка випливає з визначення techne, грецького божественного уособлення мистецтва, яке протягом століть перекладали як "ars", "техніка" і "ноу-хау". "Ми живемо у світі протиріч", – пояснює Данило Вентурі. "Ми використовуємо технології, щоб переконатися, що те, що ми виробляємо, є природним, і ми називаємо це стійкістю. Ми отримуємо доступ до контенту з електронних пристроїв, але робимо це своїми пальцями. Ми проводимо більше часу в віртуальному світі, ніж у реальному. У нас прекрасні пейзажі, але ми хочемо займатися туризмом у космосі. Ми всі технопримітивні, це дає нам перевагу, яка є жахливою, потенційно руйнівною, надприродною, але культурною. Все це відбивається на одязі та аксесуарах, бо мода – це дзеркало суспільства. Все це знайшло відгук у колекціях цих молодих людей, які змогли втілити свої ідеї та емоції завдяки своїй важкій роботі. Я пишаюся особистісним і професійним ростом кожного з них. Цього року якість одягу досягла вражаючого рівня, і я вітаю Франческо Маландріні з його перемогою. Я впевнений, що ми почуємо про нього дуже скоро".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.