До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Софія Коппола зробила відео, присвячене Коко Шанель

Вірна подруга Дому Chanel вже багато років, американська режисерка Софія Коппола зробила відео, присвячене Габріель Шанель. Ролик створений з нагоди відкриття виставки Mademoiselle Privé, яка триватиме в Токіо з 19 жовтня до 1 грудня 2019 року.

Софія Коппола

Відео Коппола створила із зображень і записів з архівів, рекламних і кінознімальних матеріалів Chanel – від колекцій Haute Couture і парфумерії N°5 до високого ювелірного мистецтва. Ритмічна і жива, хоч і надзвичайно жіночна, стрічка відображає стиль і погляд Софії Копполи на спадщину французького модного Дому.

Реклама

"Я зробила відео з архівів Chanel, намагалася вловити суть роботи Дому. Ця робота транслює ідею того, що почала робити Коко, а Карл і Віржіні продовжили, аби донести бачення мадемуазель Шанель до сучасних жінок. Chanel – це втілення розкішного паризького стилю, і я постаралася передати грайливість, яку завжди привносив Карл у свою роботу. Мені подобалося переглядати кадри стількох прекрасних колекцій і світлини легендарних жінок", – розповідає Коппола.

Історія Софії Копполи і Chanel почалася завдяки французькій акторці Кароль Буке, яка представила ще підлітка Софію Карлу Лагерфельду. Він запропонував їй стажування в студії Creation. Уже тоді дівчину зачарувала робота дизайнера для епізоду її батька Френсіса Форда Копполи "Життя без Зої", в якому Карл одягнув героїнь у костюми Chanel.

Софія і сама любить носити знакові речі Chanel: костюми, двоколірні кардигани, ювелірні прикраси. Один з найвідоміших виходів в одязі бренду відбувся у межах прем'єри її стрічки "Фатальна спокуса" на Каннському кінофестивалі 2017 року. Завсідниця першого ряду показів Chanel також з'явилася в фотокнижці The Little Black Jacket, знятій Карлом Лагерфельдом.

Ця співпраця, приурочена до виставки Mademoiselle Privé, є плодом зустрічей Софії Копполи з креативною директоркою бренду Віржіні Віар. Артистична близькість і загальне естетичне бачення привели до того, що дві жінки сформували справжню дружбу, основану на взаємній повазі і захопленні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.