До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Серця і черепи: нова ювелірна колекція Dior

Черепи мають довгу прописку в європейській культурі. Найвідоміші – Шекспір це чи голландські натюрморти – асоціюються з моралізаторством на тему смерті і тлінності життя. Тему насолоди благами тут і зараз теж мали на увазі, але вона не була магістральною.

Tête de mort, Dior

У новій колекції Tête de mort ( "Обличчя смерті") для Dior Віктуар де Кастеллан саме закликає згадати про те, що важливо відчувати кожну мить життя, пам'ятати про Carpe Diem ( "Лови момент") і Memento Mori ( "Пам'ятай про смерть" ). Прикраси під стать: черепи перснів і кулонів є милими і забавними як для Instagram, так і для веселого носіння в звичайному житті. Зроблені з молочних кварців пастельних відтінків (блакитний халцедон, фіолетовий аметист, рожевий кварц) і оточені золотими серцями. В роті у аметистового – листик конюшини з зеленим цаворитом, тому він ще і заряджений на удачу в цьому безтурботному житті.

Реклама
Tête de mort, Dior

Черепи Віктуар де Кастеллан вже робила для Dior, але в колекціях високого ювелірного мистецтва. Тріумфальної серії фамільних портретів мали вигляд увінчані перлинно-діамантовими коронами, прикрашені ювелірними високими комірами черепи в колекції Reines et Rois ("Королеви і королі") 2009 року. Закривавлені рубінами серця з шипами троянд в комплекті з покритими діамантовим паваже черепами були в колекції 2001 La Fiancee du Vampire ("Наречена вампіра"). Ці асиметричні скульптурні речі вже стали предметом колекційного полювання. Нові милі Tête de mort випущені в межах регулярної колекції, тому у кожного є шанс отримати своє ювелірне нагадування про сенс життя.

<b>черепа Dior</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.