До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Alexander McQueen відкрили виставку, присвячену трояндам

У Лондоні на верхньому поверсі магазину Alexander McQueen на Old Bond Street відкрили "сад" з сукнями. Креативна директорка бренду Сара Бертон влаштувала там виставку під назвою "Троянди", в основі якої – ідея творця лейблу Александра Макквіна: "Все, що я роблю, так чи інакше пов'язане з природою".

Photo: Tim Beddow

"Троянди" – це не типова музейна виставка. Місія цієї експозиції – розповісти про технічні досягнення бренду і взаємодію його минулого з теперішнім, а також про зв'язок природи з ремеслом. "Я хочу показати, як спільнота закладена в основі всього, що ми робимо в Alexander McQueen, – каже Бертон. – З самого початку, коли я почала працювати з Лі, і в нашій команді було лише кілька людей, він дав кожному практичний досвід у створенні речей".

Реклама
Alexander McQueen весна-літо 2007

Експозиція побудована навколо двох суконь: помпезної "Червоної троянди" з її скульптурними завитками і кринолінової з декором зі справжніх квітів, яку зробив Лі Макквін з допомогою Сари і флористів, які, власне, і допомогли наповнити справжніми квітами його колекцію сезону весна-літо 2007.

Alexander McQueen осінь-зима 2019/2020

Тим часом, у межах виставки представлені об'ємні сукні, схожі на пухнасті рожеві гвоздики, немов зрізані з англійських клумб. Є моделі з вишивкою і сукні з англійськими трояндами, камеліями, садовими квітами і бджолами.

Alexander McQueen весна-літо 2020

У межах експозиції також представлене відео, на якому Сара Бертон розповідає, як виникає квіткова іконографія в її колекціях. У ролику відображені точні спогади про кожну колекцію: командні поїздки в сади, історичні будинки і музеї, вибір тканин і створення вишивки. До того ж, до кожної представленої сукні доданий опис, в якому розповідають про створення вбрання.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.