До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Рідна земле моя: колекція Bevza весна-літо 2023

Український бренд Bevza презентував нову весняно-літню колекцію на Тижні моди в Нью-Йорку. Присвячено її Україні, яка вже понад пів року бореться не лише за свою свободу, а й захищає весь цивілізований світ – Європу від прямого вторгнення агресора, а країни Африки від голоду, постачаючи їм свою пшеницю.

Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023

"Нова колекція — це візуальний голос сьогоднішньої України, що просякнута війною, але продовжує боротьбу за свої традиції й культуру та оптимістично дивиться в майбутнє, – розповідає дизайнерка Світлана Бевза. – Натхнення я черпала в образі жінки в полі, що збирає пшеницю, щедрий урожай рідного краю. Наша Батьківщина родюча й вирощує зерно, що годує багато країн світу. Про це дуже важливо пам’ятати".

Реклама
Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023

Як і в минулих сезонах, Світлана Бевза звертається до сильного візуального образу – колоска, який символізує багатство України, з одного боку, а з іншого – вже став одним із символів цієї війни: фото охоплених полум’ям ланів унаслідок російського бомбардування облетіли цього літа весь світ. Цей мотив помітний у фірмових прикрасах бренду з колосками, що їх переосмислено для нової колекції, а також у фактурах і деталях на сукнях. Спідниці й сукні в колекції також відсилають до традиційного крою плахти, яку жінки носили під час жнив. Форми рукавів на піджаках навіяні традиційними сорочками. Традиційні елементи в’язання гачком із символом священної зірки можна побачити на футболках і сукнях, а форма хустки, яку носять українки, втілена в елегантних вечірніх сукнях.

Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023
Bevza весна-літо 2023

Попри велику кількість традиційних для національного костюма елементів, Бевзі вдалося зберегти фірмовий лаконізм. Дизайнерка й далі працює з простими, але водночас жіночними силуетами, не перевантажує образ зайвими деталями та демонструє сучасний погляд на роботу з історичною спадщиною.

Bevza весна-літо 2023

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.