До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ретушована реальність: нова колекція Valery Kovalska

Цього сезону Ukrainian Fashion Week бажання зробити щось, що виходить за межі звичайного показу, підштовхнуло Валерію Ковальську до ідеї діджитал-вечірки – і не після показу, що було б цілком традиційно і очікувано, а замість. Таким чином, за словами дизайнера, вона вирішила "вшанувати моду".

<b>Valery Kovalska Party</b>

Реклама

Головний подіум UFW перетворився в діджитал-інсталяцію: на екранах, розставлених по периметру залу, транслювали білий шум, а гості вечірки переміщалися між ними в повній темряві та з коктейлями.

Незвичайні декорації ілюстрували основну ідею нової колекції Валерії Ковальської, яка називається Retouched Reality (Ретушована реальність). Синонімами бренду Valery Kovalska вже давно стали такі визначення як сміливість, стиль поза трендами, бунтарство і зухвалість. Цей посил дуже легко зчитується з представлених речей в колекції. Попри те, що Ковальська використовує нейтральні кольори, вона віртуозно комбінує тканини і грається з кроєм, завдяки чому перетворює моделі в цікаві варіації звичних речей.

Так, у колекції є стьобаний бомбер кольору хакі, чорна сукня на запах з плісированою вставкою сизого відтінку з ефектом заліза, асиметричні піджаки і штани, об'ємні куртки та кожушки в бежевих відтінках, декоровані стрічками, які звисають. Головним елементом колекції стало драпірування, яке Ковальська майстерно створює завдяки маніпуляції тканинами. Вона додає цей декор до різних частин одягу: від рукавів до збірок на сукнях.

"Ми нерозлучні зі своїм гаджетами, ми забуваємо, який вигляд має справжнє життя, без Instagram-фільтрів; ми воліємо листування в месенджерах замість живої розмови. Оффлайн – це нова розкіш, а можливість насолоджуватися реальністю, без телефонів і соцмереж, стає практично нездійсненним завданням. Нам всім потрібен діджитал-детокс", – розповідає про головну тему та ідею колекції Валерія Ковальська.

Кульмінацією вечірки став відеоперформанс: на несподівано "ожилих" екранах з'явився чорно-білий кліп, в якому Валерія і її близькі друзі "зіграли" композицію легендарної рок-групи "Димна суміш" – "Кращий друг самурая". Fashion-band був створений рівно на один вечір і спеціально для цієї вечірки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.