До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Минуле і майбутнє: передогляд нової колекції Drag & Drop в Києві

Сьогодні в київській галереї "Дукат" сестри Аня і Юля Граждан представили частину нової осінньо-зимової колекції хуліганського, але влучного в ціль, лейблу Drag & Drop. Цей дизайнерський тандем – один з найцікавіших fashion-проектів, що з’явились на київській сцені за останній час. Сестри створюють іронічний на вигляд одяг, в якому постперебудовний кітч органічно поєднується з глибоким змістом.

<b>DD42</b>

Реклама

У новій колекції з робочою назвою "Минуле майбутнє" дизайнери знову апелюють до езотеричних питань – цього сезону їх надихнула незгасима народна любов до екстрасенсів, ворожок і магів. В українській дійсності вічний діалог з потойбічними силами легко уживається з технологічним прагматизмом. Сестри Граждан наводять до прикладу електронні гаджети та спортивні суперкари, які в нашій культурі стали об'єктами фетишу. Конфлікт архаїчних ритуалів та віри в прогрес став головною темою нового сезону.

<b>dd4242</b>

У Drag & Drop захоплення технікою і технологіями набуває відчутних і цілком тілесних форм. Аня і Юля Граждан надихалися роботами сучасної художниці Александри Біркен – її препарованими мотоциклетними костюмами і продукцією автопрому, розпиляною на кшталт формальдегідних акул Дем'єна Герста. Вслід за художницею сестри створюють спокусливі облягаючі сукні з лоскутів вінілу, латексу та натуральної шкіри, а також прозорі офісні сорочки, вінілові жакети і брюки-легінси з кроваво-червоного латексу. Їх, за декілька хвилин до початку презентації, візажист Юлія Залісська дбайливо натирала кокосовим маслом. Чим не фетиш?

<b>dd424242424</b>

Повну колекцію дизайнери презентують наприкінці лютого в Парижі і обіцяють багато сюрпризів – від лінії шкіряних чохлів для смартфонів, до колаборації з київським фотографом Мішкою Бочкарьовим. Сестри Граждан працюють з невгамовною фантазією. Відтак, про те, що очікує на публіку насправді, поки лишається тільки гадати.

Фото: Степан Назаров

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.