До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Нові герої: презентація LITKOVSKAYA в Парижі

Друга презентація бренду LITKOVSKAYA відбулася в рамках Паризького тижня моди, й пройшла в форматі транк-шоу в концепт-сторі Leclaireur – одній з перших концептуальних крамниць Парижа, що свого часу також стала першим французьким представником бренду Лілі Літковської.

LITKOVSKAYA осінь-зима 2018/19

Нова колекція, як і багато попередніх робіт дизайнера, носить жіноче ім'я й натхненна однією героїнею. У новому сезоні Ліля Літковська переосмислює образ мексиканської художниці Фріди Кало, віддаючи данину її творчості, стилю, характеру. Це не прямолінійна розповідь про мексиканський етнічний костюм, про квіти в волоссі, про ексцентричний яскравий одяг. Не повість про сюрреалістичні картини або нескінченний біль, який художниця висловлювала в своїх роботах. Це роздуми про образ Кало. Про те, як вона через одяг транслювала силу свого характеру, про глибину її поглядів і відчуття стилю.

Реклама
LITKOVSKAYA осінь-зима 2018/19

Єдиний прямий референс до образу Фріди – квіти – з'являється в цій колекції у вигляді візерунка на чорному мереживі й шкіряних аплікацій на корсетах. Шарфи й палантини, які художниця завжди обплітала навколо плечей, знаходять своє відображення в спіральному крої, характерному для LITKOVSKAYA. Сукні, спідниці й пальта обертаються навколо тіла, символізуючи нескінченний циклічний рух життя. Смуги тканини з'єднуються в єдине ціле – десь прилягаючи ніби бандаж, а десь й зовсім відштовхуючись від рукава або талії.

LITKOVSKAYA осінь-зима 2018/19

"У кожної епохи є жінка, яка визначає її й багато в чому символізує. Для мене Фріда Кало – втілення не однієї лише віхи в часі, вона – саме втілення цінностей LITKOVSKAYA. Жінка революційних поглядів й традиційного одягу, така тендітна й водночас сильна, повна любові й сліз – все її життя говорить про те, що людська натура дуальна"- поділилася Ліля Літковська.

LITKOVSKAYA осінь-зима 2018/19

Фактурами і яскравими спалахами кольору колекція зобов'язана японській сучасній художниці Наомі Окубо. Її строкаті картини, на яких приховані обличчя всіх героїнь, змусили команду бренду задуматися про межі власної незалежності. "В рамках – те, що диктують. За рамками – твоя свобода". Ця фраза стала однією з рушійних в роботі над колекцією. Звідси поєднання графічной клітини – це і є ті самі рамки – з м'яким невимушеним драпіруванням, або невагомими пасмами шовкових ниток з великовагової перфорованої шерсті. Окреме місце в колекції посідають аксесуари: тоути з вишитими портретами Фріди, поясні сумки ручної роботи і взуття, створене в колаборації з корейським брендом Reike NEN.

LITKOVSKAYA осінь-зима 2018/19

<b>презентация литковаская</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.