До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: до Києва приїхали архівні прикраси Bvlgari

Після реконструкції свої двері знову відчиняє київський бутик Bvlgari, який став ще більшим, гарнішим і затишнішим. А з нагоди відкриття в Україну привезли рідкісні прикраси з архівної колекції Bvlgari Heritage.

Оновлений київський бутик оформлений у впізнаваній для Bvlgari стилістиці, яку для бренду розробив дизайнер інтер’єрів Пітер Моріно. Саме він улітку цього року придумав архітектурну концепцію для флагманської крамниці Дому на Вандомській площі. Київський бутик також оформлено в теплій колірній гамі, побудованій на поєднанні бежевих і золотистих відтінків. Ще в інтер’єрі наявний м’який помаранчевий колір, на тлі якого розкішні прикраси Bvlgari мають яскравіший вигляд. Подібне колірне рішення створює враження залитих сонцем вулиць, що миттєво викликає асоціації з рідним для ювелірного Дому Римом.

Реклама

Римська спадщина виявляється не тільки в теплій атмосфері, а й деталях. Наприклад, в інтер’єрі бутика використано багато мармуру, без якого неможливо уявити це місто, а бронзова решітка з візерунком у вигляді діагональних ромбів — це вже відсилання до архівного ескізу брошки Bvlgari, яку так і не випустили. Цей самий мотив можна побачити і в інших бутиках ювелірного Дому.

Попри безліч деталей, які приваблюють погляд, всі вони не відвертають уваги від головного — прикрас. У київському бутику представлені головні колекції бренду — Serpenti, Divas'Dream, B.zero1, Bvlgari Bvlgari, а також широка лінійка годинників, зокрема й чоловічих, та аксесуари.

З нагоди довгоочікуваного відкриття до Києва привезли прикраси з колекції Bvlgari Heritage, яку ювелірний Дім почав збирати ще в 1990-х, повертаючи до власного архіву найрідкісніші та найцінніші експонати. Нині колекція складається з приблизно 800 виробів. В Україну приїхало близько двох десятків прикрас, які для нас приміряла дизайнерка Катя Сільченко.

Катя Сільченко приміряє браслет-годинник SERPENTI, золото, емаль, сапфіри, приблизно 1967 рік
Намисто SERPENTI, золото, блакитна й зелена емаль, сапфір, смарагд, діаманти, приблизно 1969 рік
Браслет-годинник SERPENTI, золото, платина, смарагди, діаманти, приблизно 1955 рік
Браслет-годинник SERPENTI із золота з чорною емаллю та діамантами, приблизно 1970 рік

Вже 8 грудня гості врочистого відкриття зможуть ознайомитися з рідкісними зразками з колекцій Serpenti й Bvlgari Bvlgari 1960—1980 років. Однією з найдорожчих прикрас став браслет-годинник у вигляді змії із золота й зеленої емалі з діамантами, голову якої прикрашає великий смарагд.

Браслет-годинник SERPENTI, золото, зелена емаль, смарагд і діаманти, 1969 рік
Пояс SERPENTI, золото, біла й рожева емаль, сапфіри приблизно 2010 рік (копія моделі 1970 років)

Також до Києва приїхав пояс Serpenti із золота, білої й рожевої емалі та сапфірів, створений 2010 року. Цю копію легендарної прикраси сімдесятих років точно пам’ятають усі шанувальники головної редакторки американського Vogue Діани Вріланд. Саме вона запропонувала носити цей пояс як кольє, а в стенограмі від 16 вересня 1968 року навіть говорила: "Не забуваймо про Змій. Змії мають бути на кожному пальці, на обох зап’ястках, всюди. Змія — це мотив часу в ювелірних виробах". Київську експозицію вона точно оцінила б гідно — змії тут стали головними зірками.

Браслет-годинник SERPENTI, золото, емаль, сапфіри, приблизно 1967 рік
Браслет SERPENTI, золото, нефрити, рубіни, діаманти, 1968 рік
Браслет-годинник SERPENTI TUBOGAS, золото, лазурити, сапфіри, приблизно 1971 рік
Пояс SERPENTI, золото, біла й рожева емаль, сапфіри, приблизно 2010 рік (копія моделі 1970 років)


Браслет-годинник SERPENTI із золота з чорною емаллю й діамантами, приблизно 1970 рік
Браслет-годинник SERPENTI, золото, зелена емаль, смарагд і діаманти, 1969 рік
Намисто SERPENTI, золото, блакитна й зелена емаль, сапфір, смарагд, діаманти, приблизно 1969 рік

Адреса бутика: ТЦ Mandari Plaza, вул. Басейна, 6, +380 97 868-49-79

Instagram київського бутика: @eyes_on_bvlgari

Сайт: bvlgari.com

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.